?>

ABD Adalet Bakanlığı, Trump hakkındaki soruşturmalar için özel yetkili uzman atadı

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmaları için özel yetkili uzman atandığını duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

New York

Garland, düzenlediği basın toplantısında, Kosova'daki savaş suçlarını soruşturan Lahey'deki özel mahkemenin eski başsavcısı Jack Smith'in Adalet Bakanlığının Trump hakkında yürüttüğü soruşturmalar için özel yetkili uzman olarak atandığını belirtti.

Trump'ın 2024 seçimleri için başkanlık adaylığını açıklamasının özel yetkili uzman atama kararında en önemli faktör olduğunu belirten Garland, söz konusu atamanın incelemeleri sürdüren savcıların çalışmalarını yasalara göre sürdürmelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Özel yetkili uzmanın, 6 Ocak Kongre baskını çerçevesinde "2020 başkanlık seçimlerinin ardından herhangi bir kişi veya kuruluşun yetki devrine yasa dışı bir şekilde müdahale edip etmediğine" yönelik soruşturma ile Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen gizli belgelere yönelik soruşturmayı birleştirerek Adalet Bakanı Garland'a rapor edeceği bildirildi.

Özel yetkili uzman Smith'in söz konusu raporu ne zamana kadar hazırlayıp sunacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

6 Ocak 2021'deki Kongre baskını olayları sonrası Temsilciler Meclisi'nde oluşturulan özel komite, eski Başkan Trump'ın olaylardaki rolü olup olmadığı üzerine inceleme başlatırken, Trump'ın Florida'daki evi de 8 Ağustos sabahı "gizli belgeler" soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı.

Trump, hakkında devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak nitelerken, özellikle Mar-a-lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken Trump, 15 Kasım gecesi, Mar-a-Lago malikanesinde 2024 ABD Başkanlık seçimleri için tekrar aday olduğunu ilan etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Libya Başbakanı ile Dışişleri Bakanı'ndan Yunan Bakan'a tepki

2022-11-17 21:13 - Dünya

Birçok ülkenin dışişleri bakanı, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımlad

2022-11-14 13:06 - Dünya

Pentagon'dan Polonya'ya düşen füzelere ilişkin açıklama

2022-11-15 23:32 - Dünya

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere bugüne kadar 56,6 milyon lira ceza verildi

2022-11-18 11:03 - Ekonomi

İran'da yönetim karşıtı protestolar birçok kentte devam ediyor

2022-11-17 21:39 - Dünya

Ümraniye'de park halindeki otomobilin çalınma anı kameralara yansıdı

2022-11-17 11:04 - Gündem

Kahramanmaraş'ın "gizemli gölü"ne sonbahar renkleri hakim oldu

2022-11-14 15:23 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alacak

2022-11-16 08:39 - Ekonomi

İstanbul'daki terör saldırısında yaralananlardan 61'i taburcu edildi, 20'sinin tedavi

2022-11-15 18:13 - Gündem

GAZBİR-GAZMER: Doğal gazın asgari ücretteki payı diğer yakıtlara göre düşük seviyede

2022-11-17 11:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem