?>

'AB ülkeleri İran'ı eleştirecek konumda değil'

İran Dışişleri Bakanı Zarif, AB ülkelerinin nükleer anlaşma dışındaki meseleler üzerinden İran'ı eleştirecek konumda olmadıklarını söyledi.

Dünya - 6 yıl önce

Tahran

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran'daki bir özel üniversitede öğrencilerle bir araya geldiği toplantıda, gazetecilere gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Tahran'daki temasları ile Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye yapacağı ziyaretin İran'ın siyasetini anlatması ve tüm dünyayı hedef alan politikalara karşı koyacak çözüm yollarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunması için bir fırsat olduğunu ifade eden Zarif, Washington yönetiminin politikalarının sadece İran'ı değil tüm dünya ülkelerini hedef aldığını, ekonomik sorunların tek çözüm yolunun ekonomik savaşın durması olduğunu ve bunu tüm toplantılarda Abe'ye aktardıklarını belirtti.

Nükleer anlaşmanın tarafları olan Avrupa ülkelerinin İran'ın ekonomik ilişkilerini normalleştirmekle yükümlü olduklarını dile getiren Zarif, "AB ülkeleri nükleer anlaşmayla ilgisi olmayan konularda İran'ı eleştirecek konumda değiller. Bu ülkeler sorunların ne kadarının çözüldüğü ve normalleşmenin ne derece sağlandığıyla ilgili konuşmalıdır." dedi.

Nükleer anlaşmada atılan adımların değil sonucun önemli olduğunu kaydeden Zarif, "Çaba gösterdik ancak olmadı gibi ifadeler doğru değildir. Biz de bundan sonra onların yaptığının aynısını yapabiliriz. Eğer attıkları adımlar kendi görevleri doğrultusunda olursa biz de adımlarımızı durdururuz. Biz onların attığı adımlarla uyumlu olarak karar alacağız." diye konuştu.

Batı'nın bölgedeki politikalarının zarardan başka sonuç doğurmadığını savunan Zarif, Almanya gibi ülkelerin Suudi Arabistan'a silah satışını durdurduğunu ancak diğer ülkelerin buna izin vermeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Honaz seçimlerini CHP'li aday kazandı

2019-06-03 02:27 - Siyaset

Bahçeli’den “Aziz İstanbul” eşliğinde Ankara turu

2019-06-04 00:29 - Genel

Genç polis kazada hayatını kaybetti

2019-06-03 01:05 - Asayiş

Avrupa'da en fazla çocuklu hane sayısı Türkiye'de

2019-06-03 18:09 - Genel

Doğduğu yerden döküldüğü yere ıslah edilecek

2019-06-05 16:05 - Genel

TEM’deki yoğunluk yerini akıcı bir trafiğe bıraktı

2019-06-03 02:52 - Genel

Mısır’daki saldırıyı DEAŞ üstlendi

2019-06-05 21:42 - Dünya

Mayıs ayında ihracat arttı

2019-06-03 14:09 - Ekonomi

'Oğlum bana gelemedi ben oğluma geldim'

2019-06-05 15:32 - Gündem

Faraşin'de teröristlerin kampı ele geçirildi

2019-06-02 19:22 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD'nin New York kentindeki LaGuardia Havalimanı'nda iki yolcu uçağı çarpıştı

18:07 - Dünya

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

16:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Teknoloji ve yatırım dünyası Boğaziçi Ventures AI Summit 2025'te bir araya geldi

18:37 - Ekonomi

ABD'de ocak-eylül döneminde işten çıkarılanların sayısı 2020'den bu yana en yüksek seviyed

18:27 - Ekonomi

Ankara'nın Çankaya ve Gölbaşı ilçelerindeki bazı mahallelere su verilemeyecek

18:12 - Gündem

ABD'nin New York kentindeki LaGuardia Havalimanı'nda iki yolcu uçağı çarpıştı

18:07 - Dünya

Marmara Denizi'nde 5 ve 4 büyüklüğünde depremler

17:52 - Gündem