?>

AB Libya'dan muhtemel göç dalgasına hazırlanıyor

AB Komisyonu, "Hedefimiz göç konusunda tüm sorunları çözen daha kapsayıcı bir perspektif ortaya koymak." açıklamasında bulundu.

Dünya - 6 yıl önce

Brüksel

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in ülkede ateşkesi bozma girişimleri, Avrupa'da yeni bir göç dalgası endişesine yol açtı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Dana Spinant, Libya'dan Avrupa'ya olası göç dalgasına ilişkin, "Hafter Moskova'dan ateşkes anlaşması imzalamadan ayrıldı ve Hafter müttefiki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih Libya'da saldırılarını sürdüreceğini açıkladı.

Çatışmalar, her geçen gün daha çok sivilin yaşamını tehlikeye atıyor ve Avrupa'ya göç riskini artırıyor. AB, Libya'dan olası yeni göç dalgasına yeni önlemler alacak mı?" sorusunu yanıtladı.

Spinant, Brüksel için göç konusunda bir olay baş gösterdikten sonra tepki vermektense, olası sonuçlara hazırlıklı olmanın öncelikli olduğunu belirtti.

Bu düşüncenin AB'nin şu an üzerinde çalıştığı ve yakında masaya koymayı planladığı "yeni göç anlaşmasının" da temelini oluşturduğuna işaret eden Spinant, "Hedefimiz göç konusunda tüm sorunları çözen daha kapsayıcı bir perspektif ortaya koymak." dedi.

Hafter, 12 Aralık'ta Trablus'a saldırı başlattıklarını duyurmuştu

Hafter, 12 Aralık'ta Trablus'un merkezine yeni bir saldırı başlattıklarını açıklamıştı.

Daha önce 4 Nisan 2019'da Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı emri veren Hafter, 48 saatte başkentin kontrolünü ele geçireceklerini iddia etmişti. Bunun üzerine de UMH birlikleri, Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

Moskova'daki Libya krizi görüşmeleri...

Türk ve Rus heyetler ile Libya'daki taraflar arasında 13 Ocak'ta Moskova'da görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Görüşmede, Türk heyeti, UMH'ye eşlik ederken; Rus heyeti Hafter ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin Başkanı Akile Salih'i ikna etmeye çalışmıştı.

Ancak Hafter, uzun uğraşlar neticesinde oluşturulan anlaşma metnini imzalamamış ve Moskova'yı terk etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Japon milyarder Ay seyahati için yanına kız arkadaşı arıyor

2020-01-13 14:22 - Teknoloji

CHP'den yerel yönetim düzenlemesine ilişkin açıklama

2020-01-15 19:17 - Siyaset

Diyarbakır'da suya yüzde 330 zam yapıldığı iddiasına yanıt

2020-01-11 21:27 - Gündem

İran ABD'nin yeni yaptırımlarını kınadı

2020-01-12 03:02 - Dünya

Küresel fonlar 2019'da altın yatırımında rekor kırdı

2020-01-12 15:16 - Ekonomi

TURKSPORU'nun 6'ncı sayısı Dergilik'te

2020-01-14 14:46 - Ekonomi

İstinaf 'yakalanan ilk darbeci'yle ilgili kararını verdi

2020-01-09 15:42 - Gündem

Galatasaray'da Babel Ajax'a kiralandı

2020-01-12 00:37 - Spor

Lider Sivasspor ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdü

2020-01-10 23:29 - Spor

Trabzonspor mali şeffaflık konusunda kendisine güveniyor

2020-01-13 17:37 - Spor

İlgili Haberler

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya

AB ve üye ülkelerine eski büyükelçilerinden İsrail'e yaptırım talebiyle ortak mektup

16:53 - Dünya

Yunanistan'da personel açığı, sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırıyor

16:37 - Dünya

Dünya genelinde her 4 kişiden 1'i güvenli içme suyuna erişemiyor

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Yarın tek hedefimiz var, o da kazanmak

21:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Aksakallı'yı kabul etti

21:03 - Gündem

Süper Lig'de 7 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:02 - Spor

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Gündem