?>

AB Komisyonu, Türkiye raporundaki "PKK bağlantılı YPG" ifadesini muğlak bıraktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, 2023 Türkiye raporunda "PKK bağlantılı YPG" ifadesinin YPG'nin de AB'nin terör listesine alınmasıyla ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

Dünya - 2 yıl önce

Brüksel

Stano, günlük basın toplantısında, AA muhabirinin 2023 Genişleme Paketi kapsamında 8 Kasım'da açıklanan "Türkiye Raporu"nda geçen "PKK bağlantılı YPG" ifadesiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

Raporda geçen "Türkiye'nin sınır bölgeleri, AB'nin terör örgütü listesinde yer alan PKK'nın terör saldırıları nedeniyle güvenlik riskiyle karşı karşıya kaldı." ve "Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK ve bağlantılı gruplara yönelik hava saldırılarını sürdürdü." ifadeleri hatırlatılarak, "bunlardan yola çıkarak, AB Komisyonunun YPG'yi AB'nin terör listesine ekletme konusunda bir teklif üzerinde çalışıp çalışmadığı" sorusuna Stano, doğrudan yanıt vermekten kaçındı.

Stano, bir örgütün AB'nin terör listesine alınmasına ilişkin önerilerin üye bir ülke tarafından yapıldığını, ardından bu teklifin tüm üye ülkelerce tartışılarak oy birliğiyle karar alındığını anlattı.

Tüm sürecin "gizlilik" içinde yürütüldüğünü belirten Stano, "Bu nedenle ihtimallar hakkında, olası potansiyel veya halihazırda devam eden görüşmeler hakkında yorum yapmıyoruz." dedi.

AA muhabirinin, AB'nin yürütme organı olan Komisyonun raporunda açıkça "YPG'nin PKK bağlantılı olduğu" ifadesinin yer almasını nasıl açıkladığı sorusu üzerine, "Öğrenebileceğiniz tek şey, gerçek. Gerçek de şu ki, YPG, AB'nin terör listesinde yer almıyor. Sadece PKK yer alıyor." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonunun önceki raporlarında söz konusu terör örgütüyle ilgili "Türkiye'nin PKK ile bağlantılı gördüğü YPG" ifadeleri yer alıyordu. Bu yılki raporda doğrudan "PKK bağlantılı YPG" ifadesinin kullanılması dikkati çekmişti.

PKK, 2004'ten bu yana AB'nin terör listesinde yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kış kentinin "güneşi" elektrik enerjisine dönüşüyor

2023-11-10 12:48 - Ekonomi

45. İstanbul Maratonu başladı

2023-11-05 10:13 - Spor

PFDK'den Kayserispor'a para cezası

2023-11-07 14:37 - Spor

Samsunspor evinde kazandı

2023-11-08 22:17 - Spor

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

2023-11-10 15:27 - Gündem

KKTC'de "Bilim Lefkoşa"nın açılışı gerçekleştirildi

2023-11-07 22:07 - Teknoloji

Dünyanın en lüks otomobilleri İstanbul'da vitrine çıktı

2023-11-03 17:23 - Ekonomi

Meskûn mahal harekâtlarında ‘Alan İstihbaratı’ -Serkan Yıldız yazdı-

2023-11-04 09:05 - En Son Yazılar

Milli muaythai sporcuları, Akdeniz Şampiyonası'nı 19 madalyayla tamamladı

2023-11-06 13:32 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

2023-11-09 12:33 - Spor

İlgili Haberler

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya

AB Dönem Başkanı Danimarka, genişlemenin "jeopolitik zorunluluk" olduğu görüşünde

22:02 - Dünya

Fransa'da yaz aylarındaki yangınlarda 30 bin hektar ormanlık alan yok oldu

20:13 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Google'ın Chrome'u satmasına gerek olmadığına karar verdi

00:23 - Medya

Ankara Valiliğinden kent genelinde hissedilen is kokusuna ilişkin açıklama

00:12 - Gündem

Trump, ABD'nin Venezuela'dan ayrılan uyuşturucu taşıyan bir gemiye saldırı düzenlediğini açıkladı

23:57 - Dünya

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya