AB, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 aylık bebeğin İsrail tarafından öldürülmesini şiddetle kınadı

Avrupa Birliği (AB), işgal altındaki Batı Şeria'da 7 aylık bebeğin İsrail askeri tarafından öldürülmesini şiddetle kınayarak, İsrail'e bağımsız, zamanında ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu

Dünya - 2 ay önce

AB Komisyonunun Dış İlişkiler Sözcüsü Anouar El Anouni, AA muhabirinin İsrail askerinin işgal altındaki Batı Şeria'da yeni ortaya çıkan görüntülerde tehdit teşkil etmediği açık bir şekilde görülen bir ailenin hedef alınması ve 7 aylık bebeğin öldürülmesi ile AB'nin eyleme geçmemesinin İsrail'in cezasız kalmasına etkisine ilişkin sorularını cevapladı.
AB tarafının eyleme geçmediği görüşüne karşı çıkan el Anouni, "AB'nin çalışmaları farklı alanlarda ve çok boyutlu şekilde yürütülmektedir." dedi.
Filistin halkına ve iki devletli çözüme dünyanın herhangi bir yerinde AB'den daha güçlü bir destek veren başka bir aktör bulunmadığını savunan el Anouni, bu desteğin kurumsal, siyasi, mali ve insani yardım alanlarının tamamını kapsadığını kaydetti.
El Anouni, "AB adına, 5 Haziran Cuma günü Batı Şeria'da bir İsrail askeri tarafından 7 aylık bir bebeğin öldürülmesini en güçlü şekilde kınıyorum. İsrail'e bağımsız, zamanında ve kapsamlı bir soruşturma yürütmesi ve sorumluların hesap vermesini sağlaması çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.
İsrail hükümetini, işgal altındaki topraklarda Filistinli nüfusu korumaya yönelik uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya davet ettiklerini de aktaran El Anouni, Gazze ve Batı Şeria'da tanık olunan bu düzeydeki şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.
El Anouni, çocukların öldürülmesi ve sakat bırakılması da dahil olmak üzere çocuklara yönelik her türlü şiddetin sona ermesi gerektiğinin altını çizerek, "Sivillerin her zaman ve uluslararası hukuka uygun şekilde korunmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguluyoruz." ifadesini kullandı.
AB Komisyonu Başsözcüsü Paulo Pinho ise dünyanın neresinde olursa olsun sivillerin bir çatışmanın kurbanı olmasını tarif etmeye yetecek kelime olmadığını dile getirdi.
Bebekler söz konusu olduğunda bu durumun daha da acı verici olduğunun altını çizen Pinho, "Hiç kimse böyle bir olaya, kazaya ya da trajediye kayıtsız kalamaz." şeklinde konuştu.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde İsrail askerlerinin ateş açarak 7 aylık bir bebeği öldürdüğü, anne ve babasını ise yaraladığı saldırının görüntüleri ortaya çıkmıştı.
Görüntüde, İsrail askerlerinin ateş açtığı aracın herhangi bir tehlike oluşturmadığı dikkati çekmişti.
Görüntüde, başından vurulan 7 aylık Sam Ebu Heykel'in babası Fehd Ebu Heykel'in bebeğinin başındaki kanamayı eliyle durdurmaya çalıştığı, kurşunların hedefi olan anne Daniye Ebu Heykel'in ise yaralı halde aracın yanında yerde oturduğu görülmüştü.
7 aylık Sam bebeğin başından vurularak hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 5 bin kişilik rekor denemesi yapacak

2026-06-09 20:52 - Magazin

Rock grubu Scorpions, 24 Haziran'da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda konser verecek

2026-06-11 10:32 - Magazin

Memleketine dönen müzisyen hem çobanlık hem bateri eğitmenliği yapıyor

2026-06-11 14:22 - Magazin

Beş ayda ülke genelinde hava yolu ile seyahat edenlerin sayısı, Türkiye'nin nüfusunu aştı

2026-06-07 13:42 - Çevre - Seyahat

Aizanoi Antik Kenti'nde Spor Festivali düzenlendi

2026-06-09 20:07 - Magazin

63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 24 Ekim'de başlayacak

2026-06-04 19:52 - Magazin

Elazığ'da Keban Barajı'nda tahliye kapakları ikinci kez açıldı

2026-06-07 20:48 - Çevre-Hayat

İzmir'de 'Gençlik ve Havacılık Festivali' başladı

2026-06-06 13:22 - Magazin

"AI Tomorrow Summit 2026" etkinliği yapay zeka konusundaki "beyin fırtınası" ile

2026-06-08 13:07 - Teknoloji

Özgürleşen F-16 uçaklarına milli görev planlama yazılımı desteği

2026-06-07 11:28 - Teknoloji

İlgili Haberler

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 237'ye yükseldi

19:42 - Dünya

Libya'da Zaviye Petrol Kompleksine İHA'lı saldırı sonucu çıkan yangını söndürme çalışmalar

19:07 - Dünya

İran-Çin Ticaret Odası Başkanı Hariri: "Deniz ablukasının İran'a ekonomik zararı savaştan

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

İran: Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin tutumunu değiştirmesine ve şartlarımızı kabul et

19:47 - Dünya