?>

AB İngiltere ile Brexit'i görüşmeye hazır

AB, İngiltere'nin birlikten ayrılık anlaşmasının müzakereye kapalı olduğunu fakat gelecek haftalarda Londra ile Brexit'e ilişkin görüşmeler yapabileceğini açıkladı.

Dünya - 6 yıl önce

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Birliği (AB), İngiltere ile gelecek haftalarda Brexit'i görüşebileceğini ancak mevcut ayrılık anlaşmasının müzakereye kapalı olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu Sözcüsü Annika Breidthardt, günlük basın brifinginde, birliğin yürütme organının "anlaşmasız ayrılığı" engellemeyi umduğu ancak AB'nin böyle bir sonuca da hazır olduğunu belirtti.

Breidthardt, "İngiltere Brexit'i telefonla veya yüz yüze müzakere etmek ve duruşunu daha detaylı biçimde netleştirmek isterse, AB Komisyonu görüşmelere açıktır." ifadelerini kullandı.

"Anlaşmasız ayrılık tercih ettiğimiz bir seçenek değil." diyen Breidthardt, AB'nin mevcut ayrılık anlaşmasının ise "en iyisi" ve "müzakereye kapalı olduğunu" vurguladı.

Brexit süreci

İngiltere 23 Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda yüzde 48'e karşı 52 ile Brexit (İngiltere'nin AB'den ayrılması) kararı almıştı.

Eski İngiltere Başbakanı May'in, AB ile vardığı Brexit anlaşmasının, Avam Kamarası'nda 3 kez reddedilmesinin ardından 29 Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit, 31 Ekim'e ertelenmişti.

Anlaşmanın reddedilmesinde en önemli faktörü oluşturan tedbir maddesi, AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti ile İngiltere'ye bağlı Kuzey İrlanda arasına Brexit sonrasında fiziki sınır girmesini önlemeyi amaçlıyordu.

Maddeye göre, İngiltere ile AB kapsamlı ticaret anlaşması imzalayana kadar, ülkenin bütünü Gümrük Birliği'nde kalacak ancak Kuzey İrlanda ilave AB kurallarına tabi olacaktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kenesavar' tavuklar Yozgat'ta üretiliyor

2019-07-31 20:22 - Gündem

'Ejder Yalçın' zırhlıları Özbekistan ordusunda

2019-08-03 14:52 - Genel

Turkcell'den tüm zamanların en iyi ilk 6 ay performansı

2019-08-01 13:18 - Ekonomi

Bayraktar'dan milli uçan araba müjdesi

2019-08-06 13:59 - Genel

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde ray serimi sürüyor

2019-08-01 19:28 - Ekonomi

Fındığın yara iyileşmesini hızlandırdığı belirlendi

2019-08-04 15:57 - Teknoloji

CİMER'den kamu spotu

2019-08-06 00:47 - Gündem

ABD'den Rusya'ya 'Skripal' yaptırımları

2019-08-03 01:52 - Dünya

Çin'in sanat labirenti 'Tienzıfang'

2019-08-03 14:47 - Dünya

Dağ zirvesinde nikah töreni

2019-08-05 15:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Kudüs'ün kuzeyine düzenlediği baskında 1'i çocuk 2 Filistinli hayatını ka

08:18 - Dünya

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Kudüs'ün kuzeyine düzenlediği baskında 1'i çocuk 2 Filistinli hayatını ka

08:18 - Dünya

Venezuela: ABD, ülkemizi 51. eyalet yapmak istiyor

04:33 - Dünya

Trump, Brezilya'dan ithal edilen bazı tarım ürünlerini ek tarife kapsamından çıkardı

02:02 - Dünya

Ukrayna: Kupyansk kontrolümüz altında

01:43 - Dünya

ABD'de federal yargıç, Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurdu

01:37 - Dünya