?>

AB'den Libya'da çatışmalara son verilmesi çağrısı

Avrupa Birliği, Libya'nın başkenti Trablus'ta artan şiddetin sivil kayıpların artmasına yol açtığını ve acilen durması gerektiğini bildirdi.

Dünya - 6 yıl önce

Brüksel

Avrupa Birliği (AB), Libya'nın başkenti Trablus'ta artan şiddetin sivil kayıpların artmasına yol açtığını ve acilen durması gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Trablus'ta limana düzenlenen saldırılar dahil şiddetin arttığını, bunun insanların durumunun kötüleşmesine ve sivil kayıpların artmasına yol açtığını kaydetti.

Borrell, söz konusu saldırıların acilen durdurulması çağrısında bulunarak, tarafların ateşkese uyması ve siyasi diyalog yürütmesi gerektiğini belirtti.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, salı günü Trablus’un ticari limanına iki ayrı roketli saldırı düzenlemiş, bu saldırılarda 3 sivil hayatını kaybetmiş 5 kişi yaralanmıştı.

BM’nin Libya’ya ilişkin sunduğu ve Berlin Konferansı’na katılan ülkelerin desteklediği çözüm planında, kalıcı ateşkesi sağlamak için iki taraftan 5'er temsilcinin katıldığı 5+5 formatında, askeri görüşmeler, ekonomik müzakereler ve siyasi görüşmeler olmak üzere karşıt tarafları bir araya getirecek üç ayrı yol haritası ortaya konmuştu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), gece yarısından sonra yaptığı açıklamayla, Hafter'e bağlı milislerin Trablus Limanı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle İsviçre'nin Cenevre kentindeki 5+5 formatında planlanan askeri komite toplantısına katılımı askıya almıştı.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac da bugün yaptığı başka bir açıklamada, BM gözetiminde Hafter'le ile yürütülen siyasi, askeri ve iktisadi müzakerelerin tümünün askıya alındığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mevlana Müzesi 2019'da ziyaretçi rekoru kırdı

2020-02-19 17:10 - Kültür Sanat

İsrail'deki sağ partiler Netanyahu'ya desteklerini yineledi

2020-02-17 17:17 - Dünya

Feyzioğlu'ndan yarınki 'Kapalı Maraş Açılımı' toplantısına ilişkin açıklama

2020-02-14 19:32 - Gündem

Amasya'da 'Ferhat ile Şirin Festivali' başladı

2020-02-14 21:16 - Magazin

TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan arabuluculuk açıklaması

2020-02-18 22:57 - Gündem

DEAŞ 'infaz videoları' için Suriye'de özel merkez kurmuş

2020-02-19 16:47 - Gündem

Avustralyalıların dörtte üçünden fazlası yangınlardan etkilendi

2020-02-19 17:27 - Dünya

MSB: Atina'da iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan görüşmelerde üçüncü gün tamamlandı

2020-02-19 23:37 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı kapalı Maraş toplantısını değerlendirdi

2020-02-16 03:12 - Dünya

16 ilde eğitime kar engeli

2020-02-13 23:47 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

BM, bir sonraki BM Genel Sekreterini belirlemek için seçim sürecini resmen başlattı

01:23 - Dünya

AB Komisyonu Üyesi Lahbib: Sudan, halkı için gerçek bir kabusa ve insani felakete dönüştü

00:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta mücadelesi başladı

01:32 - Spor

BM, bir sonraki BM Genel Sekreterini belirlemek için seçim sürecini resmen başlattı

01:23 - Dünya