?>

A Milli Futbol Takımı'nın tur şansı son maça kaldı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi

Spor - 1 yıl önce

Dortmund
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası: Türkiye - Portekiz

Maçın 6. dakikasında Türkiye gole çok yaklaştı. Sağdan Zeki Çelik'in yerden ortasında altıpasın solunda Kerem Aktürkoğlu'nun kayarak dokunduğu top, kaleciden sekti. Atağın devamında Portekiz savunması meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

22. dakikada Portekiz öne geçti. Soldan gelişen atakta Leao'nun yerden ortasında savunmadan seken top, penaltı noktasının sağındaki Bernardo Silva'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top filelere gitti: 0-1.

29. dakikada Portekiz ikinci golü buldu. Kaleci Altay'ın topa çıktığı sırada savunmada Samet Akaydın'ın hatalı geri pasında meşin yuvarlak çizgiyi geçti: 0-2.

31. dakikada soldan 2 kişiyi çalımlayarak ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun yakın direğe yerden vuruşunda, kaleci topu ayağıyla kornere uzaklaştırdı.

41. dakikada Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından yerden şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

İlk yarı, Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

53. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topu önüne alan Yusuf Yazıcı'nın kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Diogo Costa'da kaldı.

56. dakikada Portekiz farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan savunma arkasına atılan topu alıp ceza sahasına giren Ronaldo, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda pasını sol çaprazda müsait pozisyondaki Bruno Fernandes'e aktardı. Bu oyuncunun boş kaleye vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-3.

88. dakikada atılan ara pasta defansın arkasına sarkan Bernardo Silva kale önünde topa vurmaya çalışırken kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kurtardı.

Karşılaşma, Portekiz'in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Portekiz bu galibiyetle puanını 6'ya çıkararak liderliğe yükselirken, A Milli Takım 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grupta bugün oynanan maçta 1-1 berabere kalan Çekya ve Gürcistan'ın ise 1'er puanı bulunuyor.

Türkiye, gruptaki son maçını 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya ile oynayacak.

Abdülkerim Bardakcı, Çekya maçında yok...

Milli takımın savunma oyuncularından Abdülkerim Bardakcı, Portekiz karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Grupta Gürcistan ile oynanan karşılaşmada da sarı kartla cezalandırılan Abdülkerim, şampiyonadaki ikinci sarı kartını gördü.

Abdülkerim, ay-yıldızlı ekibin grupta Çekya ile oynayacağı müsabakada forma giyemeyecek.

Arda Güler tezahüratları

Türk taraftarlar, Portekiz karşısında ilk 11'de yer almayan Arda Güler'in oyuna girmesi için ilk yarıda tezahüratlarda bulundu.

Ay-yıldızlı ekip geriye düştükten sonra Arda ısınmak için saha kenarına gelince taraftarlar, milli futbolcuya yönelik tezahüratlar yaptı.

Teknik direktör Vincenzo Montella, Arda Güler'i 70. dakikada Yunus Akgün'ün yerine oyuna sürdü.

Samet ve Zeki kart ceza sınırına geldi

A Milli Futbol Takımı'nda Portekiz ile oynanan maçta sarı kart gören Samet Akaydın ve Zeki Çelik, kart ceza sınırına geldi.

Samet ve Zeki, bir sarı kart daha görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Ay-yıldızlı ekipte Hakan Çalhanoğlu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu arada Samet Akaydın, mücadelenin 75. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Merih Demiral'a bıraktı.

Portekiz'e karşı kötü istatistik sürdü

A Milli Futbol Takımı'nın Portekiz'e karşı resmi maçlardaki galibiyet özlemi sürdü.

Türkiye, Portekiz'e karşı oynadığı 10. maçta 8. yenilgisini yaşadı. Ay-yıldızlı ekip, Portekiz karşısında yalnızca özel maçlarda 2 galibiyet elde etti.

Türkiye bu maçlarda 9 gol atabilirken, kalesinde gördüğü gol sayısı 22'ye yükseldi.

İki taraftar sahaya girdi

Türkiye ile Portekiz arasında oynanan karşılaşmada oyun iki kez sahaya giren taraftarlar nedeniyle durdu.

Sahaya giren iki çocuk da Ronaldo'ya koşup fotoğraf çektirmeye çalıştı.

İlk çocuk hedefine ulaşırken, ikinci çocuk fotoğrafı çekemeden güvenlik görevlileri tarafından saha dışına alındı.

Maçtan notlar...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) ikinci maçında Portekiz ile karşılaşan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan ile oynanan karşılaşmaya göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti.

Gürcistan maçının başlangıç kadrosunda yer alan Mert Günok, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Mert Müldür'ün yerine Portekiz karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün ilk 11'de sahaya çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, Ahmetcan Kaplan, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi.

Sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci ve Mert Günok ise maç kadrosunda yer alamadı.

Bakan Osman Aşkın Bak, karşılaşmayı tribünden izledi

A Milli Takım'ın Portekiz ile oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi.

Bakan Bak, mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

Hamit Altıntop ve Ronaldo sohbet etti

Türkiye ile Portekiz arasındaki mücadele öncesinde Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo sohbet etti.

Takım girişlerinin yapıldığı yerde karşılaşan ve Real Madrid'den eski takım arkadaşı olan Hamit Altıntop ile Ronaldo, sohbet etti, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Pepe de Altıntop ile selamlaştı.

BVB Dortmund Stadı'nda büyük coşku

Türkiye ile Portekiz arasında oynanan karşılaşma için tribünler tamamen doldu.

BVB Dortmund Stadı'nın büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı.

Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

"Paris Olimpiyatları'nda rekor sıcaklar sporcular için hayati risk oluşturabilir" uya

2024-06-18 11:22 - Spor

Arpa ve buğdayda hasadı aceleye getirmek ülke ekonomisine kaybettiriyor

2024-06-19 11:57 - Ekonomi

Bizim Çocuklar, Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı

2024-06-18 21:02 - Spor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO müttefikleri bu yıl savunma harcamalarını yüzde 18 artıracak

2024-06-18 00:17 - Dünya

AB yönetiminin üst pozisyonları için pazarlıklar sürüyor, dengeler değişiyor

2024-06-21 11:33 - Dünya

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Musa'dan Çin ile akademik ve kültürel işbirliği çağrısı

2024-06-22 10:22 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Hacıların kutsal topraklardan yurda dönüşü başlıyor

2024-06-19 11:17 - Gündem

HAVELSAN'ın geliştirdiği simülatörler Paris'teki Eurosatory Fuarı'nda sergileniyor

2024-06-19 11:43 - Teknoloji

Anız yangınından etkilenen Diyarbakır'daki kırsal mahallede hortum oluştu

2024-06-21 18:23 - Gündem

EURO 2024'te Portekiz, Çekya'yı geriden gelerek mağlup etti

2024-06-19 00:17 - Spor

İlgili Haberler

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda PSG, yarı finale yükseldi

21:53 - Spor

Wimbledon'da tarih yazan Zeynep Sönmez: Hayallerime çok uzak olmadığımı gördüm

21:33 - Spor

Formula 1 Büyük Britanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

19:18 - Spor

Zeynep Sönmez, Wimbledon Tenis Turnuvası'na 3. turda veda etti

19:17 - Spor

Ole Gunnar Solskjaer, yeni sezonun temellerinin Avusturya kampında atılacağına inanıyor

17:17 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin evlerini yıkıyo

00:27 - Dünya

Türkiye'deki orman yangınlarının sona ermesi için camilerde dua edildi

00:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşure Günü paylaşımı

23:43 - Siyaset

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

23:08 - Dünya

Türkiye, yangına müdahale süresi açısından ortalama 11 dakikayla dünya çapında öne çıkıyor

22:58 - Gündem