96 yaşında koronavirüsü yendi, hastaneden alkışlarla taburcu edildi

Ankara'da, ileri yaşına ve kronik rahatsızlığına rağmen koronavirüsü yenen 96 yaşındaki Hasibe Yavuz, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Ankara

Ankara Şehir Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören 96 yaşındaki Hasibe Yavuz, ileri yaşına ve tansiyonuna rağmen hastalığı atlatmayı başardı. Yavuz, hastaneden kendisini tedavi eden sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde ayrıldı.
Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Yavuz, "Allah'a şükür gitti. Önce Allah'ın, sonra doktorların, hemşirelerin sayesinde iyi olduk. Ben sizden çok memnunum. Allah ne dileğiniz varsa versin." ifadelerini kullandı.
Hasibe Yavuz'un oğlu Ayhan Yavuz, annesini hastaneye getirdiklerinde durumunun iyi olmadığını belirterek, "Burada gerçekten hemşireler, doktorlar, temizlikçisine kadar herkes çok ilgilendi. Çok teşekkür ediyoruz. Annemin 24 saat hiç peşini bırakmadılar." dedi.
Yavuz, annesinin koronavirüse nasıl yakanlandığı konusunda şunları söyledi:
"Annem hep evde, hiç çıkmaz. Rahatsızlanınca hemen getirdik. 8 gündür buradayız. Annem de toparladı kendisini. Allah'a şükrediyoruz. Hiçbir rahatsızlığı yok. Akşama kadar tespih çeker, namazında herkese dua eder.
Evden bir yere çıkmaz. Ağabeylerimin evindeydi, rahatsızlık onlardan geçti deniyor."

"Herkes bu kadar şanslı olamayabilir"

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Tamer Direk, yaklaşık bir hafta önce acil servise öksürük, yaygın vücut ve baş ağrısı şikayetleriyle başvuran Hasibe Yavuz'un, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.
Hastanın akciğer tomografisinde de Kovid-19 belirtilerinin olduğunu dile getiren Direk, şunları kaydetti:
"Hastamızın hemen yatışını verdik. Sağlık Bakanlığımızın Erişkin Hasta Tedavi Rehberi'ne uygun olarak tedavisine başladık. Ciddi bir şekilde tedavisini yaptık.
Beslenme desteğini de hastamıza sunduk. 5 günlük tedavisinin ardından PCR testi negatif geldi, solunum parametreleri düzeldi. Akciğer grafiği ve kan tetkikleri düzeldi. Herhangi bir sorun olmadan taburcu ediyoruz. Hastamızın, bilinen bir tansiyon hastalığı var. Kronik hastalığı var, ileri yaşta bir hastamız."
Direk, Yavuz'un koronavirüsü yenmesine ilişkin "Bizim için de oldukça şaşırtıcı bir durum. Her hastamız bu kadar şanslı olamayabiliyor. Bu hastalığın en önemli özelliği, ileri yaşlı, özellikle 65 yaş üstü hastalarımıza yoğun sıkıntı yaşatıyor.
Kronik hastalığı olanlarda sıkıntılı seyrediyor. Bu hastalıkla ilgili önemli olan şey, hastalığa yakalanmamak." diye konuştu.
Koronavirüs tedbirleri konusunda vatandaşları uyaran Direk, "14 altın kuralımızın yanında biz aslında 3 elmas kural belirledik. Maske takılması, sosyal mesafeye uyulması ve temizlik.
Bu üçüne uyduğumuzda hem kendimizi hem sevdiklerimizi hem ailemizi korumuş oluruz. Sonunda yenilen virüs olacak, bunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

YTB 'Türk Diasporası Medya Ödülleri' yarışma başvuru süresi 18 Eylül'e uzatıldı

2020-08-26 18:56 - Medya

Donald Trump, Cumhuriyetçi Partinin başkan adaylığını resmen kabul etti

2020-08-28 10:46 - Dünya

Konya'daki Düden Gölü kurudu

2020-08-29 15:16 - Gündem

96 yaşında koronavirüsü yendi, hastaneden alkışlarla taburcu edildi

2020-08-29 15:21 - Çevre-Hayat

Wisconsin'deki gösteriler sırasında 2 kişi vurularak öldü

2020-08-26 17:16 - Dünya

Bakan Pakdemirli: Bugüne kadar teslim edilen fındıklar için cuma ödeme yapacağız

2020-08-27 16:31 - Ekonomi

'Denizin kırmızı etli balığı' palamut 10 liradan tezgahlarda

2020-08-26 18:15 - Gündem

Rusya, Suriye’de ABD askerlerinin Rus devriyesini engellediğini iddia etti

2020-08-27 16:45 - Gündem

Kocaeli'de sanayici, kapasite kullanım oranındaki artıştan memnun

2020-08-25 20:04 - Ekonomi

3 milli atlet koronavirüse yakalandı

2020-08-25 02:05 - Gündem

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor