?>

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne 188 proje başvurusu

8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu'na 188 proje başvuru yaptı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8. düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu'na 188 proje başvuru yaptı.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9-15 Kasım tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliğinin katkılarıyla düzenlenecek festival kapsamındaki 2. Malatya Film Platformu'na başvurular 31 Ağustos Cuma günü sona erdi.

Film platformunun uzun ve kısa metraj destek bölümlerine 188 proje başvurdu.

Yeni yeteneklerin ilk film projeleriyle katıldığı başvurular arasında çok sayıda ödüllü senarist, yönetmen ve yapımcılara ait projeler de yer alıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat, Festival kapsamında 11-15 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek ve yapım öncesi projelerin destekleneceği Malatya Film Platformuna gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, platformun festivale ayrı bir değer ve heyecan kattığını kaydetti.

Festivallerin ulusal sinemanın gelişmesinde önemli bir rolü olduğuna dikkati çeken Polat, amaçlarının deneyimli sinemacıları desteklemek ve yeni yetenekleri cesaretlendirmek olduğunun ifade etti.

Başkan Polat, bu yıl festival kapsamında TRT tarafından kısa film alanında verilmeye başlanacak yeni desteklerin de ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, festivalin yapım destekleri açısından kısa sürede öncü bir misyon üstlendiğini bildirdi.

Festival Direktörü Suat Köçer ise geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri Malatya Film Platformu'nun kısa sürede sinema sektörünün ilgi odağı haline geldiğini ve bu yıl ilginin katlanarak arttığını kaydetti.

Platformun bir yandan yapım öncesi projeleri desteklerken diğer yandan da bu projelerin gelişmesi ve yapım sonrası süreçlerine katkı amacıyla bir dizi eğitim ve etkinlik içerdiğini aktaran Köçer, platforma geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda deneyimli sinemacının katılacağını anlattı.

Köçer, bu yılki yeniliklerle Malatya Film Platformu'nun kapsamı ve içeriği büyük ölçüde zenginleştiğini belirterek, "Çok sayıda söyleşi, workshop, master class, toplantı, gezi ve diğer etkinliklerle platform katılımcılarını hayli yoğun bir program bekliyor olacak. Bu yıl TRT'nin 3 kısa filme sağlayacağı yeni destekler, platforma eklenen yeni bölümler ve kapsamları genişletilen atölyelerle Malatya İnönü Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ve 10 farklı üniversiteden sinema-TV öğrencilerini kapsayan eğitim projesinin Malatya Film Platformu'na büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Köçer, bu yıl finale kalan 20 proje arasından, jüri tarafından seçilecek ikisi uzun, üçü kısa metraj olmak üzere 5 projeye destek ödülleri vereceklerini bildirdi.

Muhabir: Orhan Yoldaş

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe sahasında kaybetti

2018-09-02 00:44 - Spor

Limon hasadında yük kadınlarda

2018-09-02 14:32 - Çevre-Hayat

"Kabak kemanenin profesörü" gençlere müziği aşılıyor

2018-08-31 17:32 - Çevre-Hayat

Galatasaray'da şok ayrılık !

2018-08-30 00:02 - Spor

Dörtte dörtle tarihinin en iyi başlangıcını yaptı

2018-09-03 18:02 - Spor

Türk turizm sektöründeki canlanma İspanya'yı etkiledi

2018-08-30 20:02 - Ekonomi

Yapay zeka beyin hasarlarını tanımlayacak

2018-09-03 10:32 - Teknoloji

IKBY'de ilk defa 'moda haftası' düzenlendi

2018-09-05 00:32 - Magazin

Zabıta teşkilatı 192. yılını kutluyor

2018-09-05 01:57 - Gündem

105 hafta sonra lider

2018-09-03 13:57 - Spor

İlgili Haberler

Iraklı genç, kurşun kalemin ucunu işleyerek minimal heykeller yapıyor

12:22 - Kültür Sanat

'Buğday Tanesi'ne Uluslararası Bodrum Film Festivali’nden ödül

01:37 - Kültür Sanat

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

Yetim Vakfı, 81 ilde 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenledi

17:08 - Kültür Sanat

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Papa, Gazze'ye dair sözleri sebebiyle İsrail'in eleştirdiği Kardinal Parolin'e sahip

20:27 - Dünya

Münih’te ‘Viva Filistin’ sesleri yankılandı: Vicdanlar ayakta, bayraklar gökyüzünde

20:23 - Özel Haber

Gençlerbirliği'nin yeni başkanı Mehmet Kaya oldu

20:22 - Spor

Kosova, Türk üretimi binlerce kamikaze dron teslim aldı

19:32 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Libyalı aktivistler ülkelerine döndü

19:27 - Dünya