?>

8 bin liralık araca 55 bin liralık modifiye

Denizli'de modifiye araç sistemlerinin tanıtıldığı festivalde, araçlardaki pahalı uygulamalar dikkati çekti. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

DENİZLİ

Denizli'de modifiye araç sistemlerinin tanıtıldığı festival düzenlendi.

EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında, "Tuning Fest Denizli 2016" adı ile düzenlenen festivalde, Türkiye'nin değişik yerlerinden getirilen modifiye araçlar, tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Otomobillerin yanı sıra, hafif ticari araç, kamyonet ve motosikletlerin de sergilendiği festivalde, bazı araçlarda pazardaki satış fiyatının 10 katı yükseklikte modifiye sistemi bulunması dikkati çekti.

Organizasyon koordinatörü Arif Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, modifiyenin, zevk işi olduğunu belirterek, modifiye ve tuning sevgisini, aşırılığa kaçmadan kurallar ve yasal çerçevede tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

"Modifiyede üst limit yok"

Festivale İstanbul'dan katılan Murat Apaydın, ABD'den ithal ettikleri oto ses sistemlerinin imalatını Türkiye'de gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sistemlerin değerinin, aracın fiyatından fazla olduğunu aktaran Apaydın, şu bilgileri verdi:

"Aracın üzerinde 60 kilovat güç bulunmakta. Bu güçle açık hava sahne sunumları yapılabilmekte. Bu ürünlerin hepsini normal şartlarda bir araçta görme imkanı yok. Aracın piyasa değeri 60 bin lira, üzerindeki ekipmanın değeri 70 bin lira. Modifiyede üst limit yok. Ucu açıktır. Bu, aracın çok çok üstüne de çıkabilir. Belirlenen bütçeye göre aracın üzerinde değişiklikler yapılır. 5 bin liralık bütçe ayırırsanız 5 bin liralık sistem yapılır, 50 bin liralık bütçe ayırırsanız 50 bin liralık sistem yapılır. Örneğin tırın dorsesine böyle bir sistem yaparsınız o olay da milyonlara kadar çıkar. Modifiye bir suç değil, bir yaşam tarzıdır, gençleri modifiye yapmakla suçlamamak lazım. Takdir edip desteklenmesi lazım."

8 bin liralık Lada'ya 55 bin liralık modifiye

Serdar Demir de festivale Muğla'dan katıldığını ifade ederek, "Son zamanlarda birçok arkadaşımız buna yöneldi. İki yıldır büyük bir rağbet var. Açık alanlara hükmetmek için çalışıyoruz. Millete zevk vermekten biz de zevk alıyoruz." şeklinde konuştu.

Lada marka otomobilinin fiyatının 8, araçtaki ses sistemini ise 55 bin lira olduğunu dile getiren Demir, 13 bin liralık TOFAŞ marka aracında da 60 bin liralık ses sistemi bulunduğunu belirtti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sabahlara kadar onlar da bizlerle gözyaşı döktüler'

2016-10-05 04:08 - Gündem

Meme ağrısına dikkat

2016-10-03 13:27 - Sağlık

Kripto FETÖ üyesi 20 şüpheli tutuklandı

2016-10-06 15:08 - Asayiş

TSK: 'Çukurca’da 254, Hakkari'de 374 terörist öldürüldü'

2016-10-07 22:08 - Asayiş

Burhan Kuzu: Bu millete Nobel ödülünün verilmesi gerek

2016-10-09 19:37 - Gündem

Tişörtlerin dilindeki 'tehlike'

2016-10-09 18:52 - Çevre-Hayat

Siverek'te kuduz karantinası

2016-10-08 23:37 - Gündem

Kazan Belediye Başkanı Ertürk 15 Temmuz gecesini anlattı

2016-10-09 03:02 - Gündem

Isparta elması dalında satılıyor

2016-10-09 15:36 - Ekonomi

10'u asker 18 kişinin şehit olduğu patlama sonrası ilk görüntüler

2016-10-09 17:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Yozgat'taki Çamlık Milli Parkı piknikçilerin uğrak noktası oldu

16:33 - Çevre-Hayat

Saros Körfezi sahillerinde bayram yoğunluğu yaşanıyor

15:47 - Çevre-Hayat

Alanya'da tur teknesine eşlik eden yunuslar görüntülendi

14:57 - Çevre-Hayat

Mutfak masrafını karşılamak için kurduğu tesiste yıllık 36 ton mantar üretiyor

14:02 - Çevre-Hayat

Mozambik'teki Zambezi Nehri ve Samora Machel Köprüsü havadan görüntülendi

13:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kolombiya'da silahlı saldırıya uğrayan Senatör Uribe ağır yaralandı

06:03 - Dünya

UEFA Uluslar Ligi şampiyonu belli olacak

01:28 - Spor

ABD Başkanı Trump, tartışma yaşadığı Elon Musk ile ilişkisinin bittiğini söyledi

21:33 - Dünya

İstanbul'da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:08 - Asayiş

Almanya'da bir aracın yayalara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı

20:38 - Dünya