?>

77. Venedik Film Festivali'nde 'Altın Aslan' için yarışacak filmler belli oldu

İtalya'da bu yıl 77'ncisi düzenlenecek Uluslararası Venedik Film Festivali'nde gösterilecek filmler belli oldu.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Roma

Venedik'in Lido Yarımadası'nda her yıl geleneksel olarak eylül başında düzenlenen dünyanın en eski film festivalinin 77'ncisinin tanıtımı internet üzerinden gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı.

Festivalin büyük ödülü "Altın Aslan" için Azerbaycan-ABD orta yapımı Hilal Baydarov'un yönettiği "In Between Dying", Emma Dante’nin "Le Sorelle Macaluso", Mona Fastvold’un "The World To Come", Michel Franco'nun "Nuevo Orden”, Nicole Garcia’nın "Amants", Amos Gitai'nin "Laila in Haifa", Julia von Heinz’ın "Und Morgen Die Ganze Welt", Andrei Konchalovsky’nin "Dorogie Tovarischi", Kiyoshi Kuroawa'nın "Spy No Tsuma", Majid Majidi'nin "Khorshid", Kornel Mundruczo’nun "Pieces of Woman", Susanna Nicchiarelli'nin "Miss Marx", Claudio Noce'nin "Padrenostro", Gianfranco Rosi’nin "Notturno", Malgorzata Szumowska ile Michal Englert'in "Sniegu Juz Nigdy Nie Bedzie", Chaitanya Tamhane’nin "The Disciple", Jasmila Zbanic’in "Quo vadis, Aida" ve Chloe Zhao’nun "Nomadland" filmi dahil 18 yapım yarışacak.

Altın Aslan ödülü için yarışma dalındaki filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını ise Avustralyalı aktris ve yapımcı Cate Blanchett üstlenecek.

Perdelerini 2 Eylül'de yarışma dışı kategoriden Daniele Luchetti’nin yönettiği "Lacci" filmiyle açacak olan festival, 12 Eylül’deki ödül töreniyle son bulacak.

Ayrıca festivalin yarışma dışı bölümünde de 17 ve "Ufuklar" kategorisinde ise 19 uzun metraj film sinemaseverlerle buluşacak.

Kovid-19 salgınıyla sarsılan İtalya’da her şeyin yolunda gitmesi durumunda Venedik Film Festivali, kısıtlı şartlarla da olsa ülkede fiziki olarak yapılacak ilk büyük etkinlik olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Ege'de Yunan hayallerine geçit vermiyor

2020-07-22 22:37 - Gündem

FİSKOBİRLİK'ten üreticilere çağrı

2020-07-24 17:27 - Ekonomi

Beyaz yakalılar salgın sürecinde evden çalışmaktan memnun

2020-07-23 15:02 - Gündem

Bayram anıları “lifebox“ta güvende

2020-07-23 13:03 - Genel

Kovid-19'da en sık görülen nörolojik bulgu baş ağrısı

2020-07-23 14:42 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Tehdit veya yaptırım söylemlerini asla kabul etmeyiz

2020-07-23 18:52 - Gündem

Rus turizm sektöründe 'Türkiye' sevinci

2020-07-26 19:50 - Gündem

Borsa günü yükselişle tamamladı

2020-07-24 22:49 - Ekonomi

AB'de kamu borcunun GSYH'ye oranı arttı

2020-07-22 17:27 - Ekonomi

Suyla bereketlenen Suruç Ovası'nda üretim de istihdam da arttı

2020-07-23 15:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Mimarlık, sanat ve tasarımın yeşil dönüşüme etkisi 'Plastiksiz Festival'de tartışıldı

23:08 - Kültür Sanat

Kolombiya'nın kalbinde asılı kalan güzellik: Asma Köprüler

11:37 - Kültür Sanat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Kültür Sanat

Kırklareli'nde belediye işçileri, mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Kültür Sanat

Kerkenes'te Proto-Türklerle ilişkilendirilen mezarlar keşfedildi

11:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Türkiye fındık ihracatından 9 ayda 1,6 milyar doları aşkın gelir sağladı

14:32 - Ekonomi

Bakanlar Fidan ve Güler ile MİT Başkanı Kalın, Ankara'da Suriyeli mevkidaşlarıyla görüştü

14:17 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: 2026 yılı reform ve değişim yılı olacak

14:13 - Siyaset

Osmaniye'de bağ bozumunun ardından pekmez yapımına başlandı

14:08 - Gündem

İsrail güçlerinin alıkoyduğu Özgürlük Filosu'ndaki 45 aktivist Ürdün'e ulaştı

14:02 - Dünya