?>

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde kısmi anlaşma sağlandı

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaştı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağladı.

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci sona erdi.

Müzakerelerin ardından, Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında anlaşamazken, 11 hizmet kolunda Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında uzlaşma sağlandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında dün saat 20.30'da başlayıp, bugün saat 03.40'da sona eren görüşmelerin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinin sonuçlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı."

"4688 Sayılı Yasa yeniden düzenlenecek"

Sözleşmede, 11 hizmet kolunda ilave kazanımlardan oluşan 128 yeni ve revize maddenin bulunduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"291 hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası toplu sözleşmemizin sonucu. En önemli çözüm merkezi, toplu sözleşme masası. Uzun süredir emek veriyoruz, geceli gündüzlü çalışıyoruz, şu an saat gecenin 4'üne yaklaşmakta ve ancak içeriden çıkabildik ve imzalar ancak atılabildi. Bu da şunu gösteriyor; memur toplu sözleşmesinde 4688 Sayılı Yasanın değişme zaruretini bir kez daha işaret ediyor. Bu konuda da bir madde imzaladık. Memur toplu sözleşmesiyle ilgili 4688 Sayılı Yasayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının himayesinde düzenlemek için bir çerçeve oluşturmaya çalışacağız. Bu da çok kıymetli bir adım olacak."

"3600 ek gösterge konusu beraber çalışılacak"

Toplu sözleşmede birçok ünvandaki çalışanların gözetildiği başlıkların olduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"3600 ek gösterge konusu beraber çalışılacak ve uygun bir zamanda hükümete teslim edilecek. Bu açıdan bu toplu sözleşmede masaya gelirken birçok maddeyle gelmiştik ve bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Masadan çözüm üretelim diye olağanüstü gayret gösterdik. Hizmet kolu bazında çok önemli adımların atıldığını görüyoruz. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak, ülkemizin şartları nispetinde olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Şüphesiz daha fazla kazanım üretmek için elimizden gelen gayreti yine göstermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

2023-08-21 15:07 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-08-20 10:32 - Gündem

Bayburt'ta dağlık alandaki örtü yangını söndürüldü

2023-08-16 10:22 - Gündem

Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 yend

2023-08-20 22:57 - Spor

Depremden etkilenen su ürünleri yetiştiricileri zarar tazmini için 8 Eylül'e kadar başvurabilec

2023-08-16 09:58 - Gündem

Borsada yatırımcı sayısı rekor kırdı

2023-08-16 12:22 - Ekonomi

ABD'de konut başlangıçları temmuzda beklenenden fazla arttı

2023-08-16 16:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 ve BM'de özel gündemi "iklim değişikliği" olacak

2023-08-22 16:12 - Siyaset

Antalya OSB'de modüler elektro gitar için 2,5 milyon dolarlık yatırım

2023-08-17 16:13 - Ekonomi

Kartal'da Naim Süleymanoğlu'nun isminin verildiği parka, heykeli konuldu

2023-08-20 11:58 - Spor

İlgili Haberler

Uluslararası fotoğraf yarışmasında AA foto muhabirleri 10 kategoride ödül kazandı

17:38 - Gündem

Zafer Haftası’nda TCG Anadolu gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a yolculuk düzenlenecek

17:17 - Gündem

Fatih'te İETT otobüsündeki tartışmada şoföre biber gazı sıkıldı

16:47 - Gündem

KVKK'den alacaklı vekillerine 'kişisel verilerin korunması" uyarısı

16:42 - Gündem

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı 30 Kasım'da yapılacak

16:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın yeni transferi Taylan Bulut, siyah-beyazlılarla şampiyonluğa ulaşmak istiyor

17:43 - Spor

Uluslararası fotoğraf yarışmasında AA foto muhabirleri 10 kategoride ödül kazandı

17:38 - Gündem

Zafer Haftası’nda TCG Anadolu gemisiyle Çanakkale’den İstanbul’a yolculuk düzenlenecek

17:17 - Gündem

Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarı İstanbul'da 8. kez kapılarını açtı

17:07 - Ekonomi

Trabzonspor, Christ Ravynel Inao Oulai ile 5 yıllık anlaşma sağladı

17:03 - Spor