?>

7 aylık doğan ikizler sağlığına kavuştu

Konya’da, 29 haftalıkken prematüre olarak dünyaya gelen ikiz bebekler, iki aylık yoğun bakım sürecinin ardından sağlıklarına kavuştu.

Sağlık - 9 yıl önce

Konya’da 7 yıldır çocukları olmayan Şeyma ve Ayhan Ahmet Küçükkara çiftinin erkek ve kız ikiz bebekleri, 29 haftalıkken prematüre olarak dünyaya gelince Konya Medova Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. Prematüre retinopatisi denilen göz problemi ile dünyaya gelen erkek bebeğe lazer tedavisi uygulandı. İkiz bebekler, iki aylık sürecin ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu edildi. Bebeklerin sağlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Medova Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rahmi Örs, "29 haftalık yani yaklaşık olarak zamanından iki ay önce dünyaya gelen, prematüre bebeklerimiz, yaklaşık iki aylık bir yoğun bakım sürecinden sonra bugün taburcu oluyorlar. Ailenin daha önce bebekleri yok. Prematüre bebeklerin yoğun bakım sürecinde yaşamış oldukları solunum sıkıntısı, solunum cihazına bağlı olma gibi ciddi sıkıntılı süreci atlattıktan sonra bugün, 2 bin 600 ve 2 bin 400 gram olarak taburcu oluyorlar" dedi.

Erkek bebeğin gözüne lazer tedavisi Erkek bebeğin, erken doğumlarda meydana gelen göz problemi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Örs, "Bebeklerimiz şuan da tamamen normal ve sağlıklı bir bebek özelliklerine sahip. Sadece erkek bebeğimiz yoğun bakım sürecinde özellikle erken doğan bebeklerde önemli bir problem olan prematüre retinopatisi dediğimiz bir göz problemi açısından lazer tedavisi gördü. Şuanda tedavi sonrası kontrollerde gayet iyi durumda. Sağlıkla 2 bebeğimizi de taburcu ediyoruz" diye konuştu. 7 yıl sonra çocuk sahibi olan baba Ahmet Küçükkara (31), yaklaşık dört aydır hastaneye gidip geldiklerini ifade ederek, "İki ayımız doğum uzmanıyla geçti. İki ayda küvezde çocuklarımızla gelip gitmekle geçiyor. Hastaneden çok memnunuz" diye konuştu. Yıllar sonra ikiz bebeklerine kavuşan Anne Şeyma Küçükkara (25) da, hastanede kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini belirterek, "Hemşireler benden daha iyi baktılar. Bebeklerimizi bugün taburcu etmeye geldik. Çok şükür kavuşuyoruz artık. Buradakilerden bütün hastaneye çok teşekkür ederiz. Rahmi hocama çok teşekkür ediyorum, ilgilerinden dolayı. Bebeklerimle çok güzel ilgilendiler" diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Orgeneral Akar Romanya'da mevkidaşıyla görüştü

2016-11-03 14:52 - Gündem

Halep'e 'Paraşütlü Bombalar'la saldırı: 11 ölü, 25 yaralı

2016-11-05 22:08 - Dünya

Malatyalı ayakkabıcılar "site" istiyor

2016-11-05 16:47 - Ekonomi

'Şapşik' vicdansız sürücü kurbanı oldu

2016-11-03 10:37 - Asayiş

Bükülebilir iPhone gelebilir!

2016-11-03 23:32 - Teknoloji

Gülsoy: 'Genç ve pürüzsüz cilt için Shea Butter kullanın'

2016-11-03 11:37 - Sağlık

Fatih'te hırsızlık çetesi kamerada

2016-11-02 12:32 - Asayiş

'İsrail cezaevlerinde tutuklu 25 Filistinli gazeteci var'

2016-11-02 22:52 - Dünya

Pilotlara yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 66'ya yükseldi

2016-11-01 12:57 - Gündem

Her il için saatlik hava tahmini dönemi

2016-11-01 14:22 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlıkçılardan 3 bin kamu çalışanına Heimlich manevrası eğitimi

11:48 - Sağlık

Otizmde erken tanı çocuklarda belirtilerin kaybolma oranını arttırıyor

14:43 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından sınav öncesi psikolojik hazırlık ve kaygı yönetimine ilişkin açıklama

14:13 - Sağlık

Karadeniz'den iç kesimlere yayılan Asya kaplan sivrisineğinde virüse rastlanmadı

13:08 - Sağlık

Güçlü bağışıklık sistemi için mantar tüketin önerisi

12:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emtia piyasalarında jeopolitik riskler öne çıktı

12:33 - Ekonomi

Vergi İletişim Merkezine yurt dışından gümüş madalya

12:22 - Ekonomi

Güneydoğu'dan 5 ayda 1,5 milyar dolarlık hububat ihracatı gerçekleştirildi

12:17 - Ekonomi

Emniyet ve trafik ekiplerince bir haftada 403 bin 49 sürücüye işlem yapıldı

11:57 - Gündem

Şusa Beyannamesi'nin 4. Yılı: Güney Kafkasya'nın önemi artıyor

11:53 - Dünya