?>

661.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 27 başpehlivan üst tura yükseldi

Güreşin favori isimlerinden Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Recep Kara, İsmail Koç, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı gibi başpehlivanlar üst tura çıktı.

Spor - 3 yıl önce

Edirne

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık ilk tur müsabakasında rakibini yenen 27 pehlivan üst tura yükseldi.

Organizasyonun ilk tur kura çekimi Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kırbıyık, başarı dilediği çayırın asları kuralarını çekti.

Eşleşen başpehlivanlar yağlanmaları ve peşrevle seyirciyi selamlamaları sonrası rakipleriyle müsabakaya başladı.

Müsabakanın en kısa süren güreşi İsmail Koç ile Recep Çakır arasında oldu. Yaklaşık 3 dakika içinde Edirne'nin başpehlivanı İsmail Koç iç kazık ters paça oyunuyla rakibinin sırtını yere getirerek güreşi kazandı.

Ali Gürbüz'den hızlı galibiyet

Müsabakanın en çok merak edilen güreş üst üste 3'üncü kez kazanarak altın kemerin daimi sahibi olmak için mücadele verecek Ali Gürbüz'ün güreşiydi. Bugüne dek 2011, 2012, 2019 ve 2021 yıllarında olmak üzere 4 kez başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz rakibi Ali Yanatma'yla güreşinde ilk dakikaları rakibini tartmakla geçirdi. Gürbüz, bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi ve rakibini kasnaktan yakalayıp, kazık oyunları denediği müsabakanın 6. dakikasında iç kazık ters paçayla Ali Yanatma'yı oyun dışı bıraktı.

Yeniş olmadan ihtarla kazandılar

Orhan Okulu ise rakibi Rıza Yıldırım'ı kasnağından tutarak ve sürerek yormaya gayret etti. Rıza Yıldırım ise bu güreşte pasif güreştiği için 3 ihtar alırken, Orhan Okulu bu gerekçeyle güreşin galibi sayıldı.

Mehmet Yeşil Yeşil ile Furkan Durmuş Altın arasındaki mücadele de yeniş olmadan tamamlandı. Furkan Durmuş Altın 3 ihtar alırken, Mehmet Yeşil Yeşil mücadelenin galibi ilan edildi.

Recep Kara ile Emre Erkal güreşinde ise Recep Kara tecrübesini konuşturdu. Kara'nın aktif güreşine karşı Erkal'ın pasif güreşine kule hakemlerince ihtar verildi. Rakibine 3 ihtar aldıran Kara müsabakadan galip ayrıldı.

En uzun süren müsabaka

Turun en uzun süren güreşi Turan Balaban'la Mustafa Batu arasında gerçekleşti.

Normal sürede yenişmeyen iki pehlivan puanlama bölümünde kozlarını paylaştı. Denk güçteki iki Antalyalı pehlivan puanlamada da risk almadan güreşmeyi tercih etti. Saha hakemleri de zaman zaman iki pehlivanı aktif güreşmeleri için sözlü uyardı.

Müsabakanın 104. dakikasında Mustafa Batu rakibini bastırarak Turan Balaban'ı yendi.

Tur atlayanlar

Rakiplerini yenen İsmail Koç, Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Tanju Gemici, İsmail Balaban, İsmail Erkal, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil, Yusuf Can Zeybek, Fatih Atlı, Recep Kara, Ertuğrul Dağdeviren, Hamza Köseoğlu, Semih Turgut, Mustafa Taş, Cengizhan Şimşek, Abdullah Güngör, Faruk Akkoyun, Yalçın Öncül, Süleyman Aykırı, Hüseyin Gümüşalan, Özkan Yılmaz, Atilla Güzel, Osman Aynur, Süleyman Başar, Mustafa Batu üst tura çıktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Yeşil hidrojen" geleceğin yakıtı olabilir

2022-06-28 11:24 - Teknoloji

Ukrayna’nın Kremençuk kentinde 3 günlük yas ilan edildi

2022-06-28 13:59 - Dünya

Brent petrol, G7'nin Rusya'ya yönelik yaptırım sözüyle 112,86 dolara yükseldi

2022-06-28 10:45 - Ekonomi

TİSK'ten asgari ücret açıklaması

2022-06-27 13:21 - Gündem

BIST 100 endeksinden zorlu geçen ilk yarıda son 13 yılın en iyi performansı

2022-07-01 12:18 - Ekonomi

Akdeniz Oyunları'nda milli sporcular 5 altın madalya daha kazandı

2022-06-29 19:53 - Spor

Cezayir'in Oran kentinde 5,1 büyüklüğünde deprem

2022-06-27 00:40 - Dünya

Küresel piyasalarda gözler ABD istihdam verilerine çevrildi

2022-07-02 12:29 - Ekonomi

19. Akdeniz Oyunları Cezayir'de başladı

2022-06-26 07:24 - Spor

Marmaris'teki orman yangınından dönen alev savaşçılarına Burdur'da karşılama düzenlendi

2022-06-26 08:12 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş deplasmanda 3 puanı 3 golle aldı

22:42 - Spor

Göztepe Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti

22:23 - Spor

Bayern Münih'in rekor başlangıç hayali sona erdi

20:38 - Spor

Trabzonspor ile Alanyaspor berabere kaldı

19:33 - Spor

Formula 1 Brezilya Grand Prix'sinde sprint yarışını Norris kazandı

19:13 - Spor

Günün Manşetleri

Bolivya'da seçimleri kazanan yeni Devlet Başkanı Paz yemin etti

00:33 - Dünya

Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Rusya ile ilişkilerini güçlendirecek

00:22 - Özel Haber

Ordu'daki taş ocağı şantiyesindeki göçüğe ilişkin ön inceleme raporu yayımlandı

23:07 - Gündem

Beşiktaş deplasmanda 3 puanı 3 golle aldı

22:42 - Spor

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi gerçekleştirildi

22:38 - Ekonomi