?>

6 villada hırsızlık yapan kadınlar plajda güneşlenirken yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde turist görüntüsüyle 6 lüks villada hırsızlık gerçekleştirdiği ileri sürülen, haklarında çeşitli mahkemelerden tutuklama kararı bulunan iki kadın, sahte kimliklerle plajda güneşlenirken polis tarafından yakalandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Kent merkezindeki lüks villalarda hırsızlığın artması üzerine İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından 12 kişilik özel ekip oluşturuldu. Gündüz ve gece kent merkezi ve çevresindeki tüm sokak ile caddelerde arama yapıldı. Hırsızlığın meydana geldiği sokak ve caddelerde 53 tane güvenlik kamerası inceleme altına alınırken, yapılan inceleme sonucunda turist görüntüsüyle lüks villalarda hırsızlık gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin Filiz K. (40) ve Meryem K. (31) olduğu tespit edildi. Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik plajlar tek tek arandı. Dün öğle saatlerinde eşkale uyan iki kadın lüks villalara yakın Uzunyalı mevkiindeki bir otelin plajında şezlongda güneşlenirken yakalandı. İki kadın ekip otosuyla Asayiş Büro Amirliği’ne getirildi. Filiz K.’nin üzerinden Fikriye S. adına düzenlenmiş, Meryem K.’nin üzerinden ise Ayşe C. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Filiz K., avukatıyla verdiği ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Kadının yapılan sicil taramasında, hırsızlık suçundan yattığı yarı açık cezaevinden firar ettiği, 21 tane hırsızlık sabıkası bulunduğu, Kemer, Alanya, Sungurlu, Antalya ve Kaş şehirlerinde karıştığı hırsızlık suçlarından hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Arkadaşı gibi üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen Meryem K.’nin ise 16 tane hırsızlık suçundan sicili olduğu, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu, Kemer, Alanya, Sungurlu, Antalya ve Kaş şehirlerinde karıştığı hırsızlık suçlarından hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi.

Polis, şüphelilerin on günde lüks villalarda meydana gelen 8 hırsızlık olayının 6’sının faili olduklarını parmak izleri ve güvenlik kamera kayıtlarından belirledi. İlçe Asayiş Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan iki kadın, “Nitelikli hırsızlık, sahte kimlik kullanmak, görevli memura hakaret ve görevini yaptırmama” suçlarından mahkemeye çıkartıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Vural Efecik

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya futboluna 'Türk modeli' önerisi

2017-07-06 11:12 - Spor

THY Avrupa Ligi'nde fikstür belli oldu

2017-07-07 19:26 - Spor

Eski rektör gözaltına alındı

2017-07-08 21:22 - Asayiş

Asker karakolu taradı: 3 şehit

2017-07-11 10:12 - Asayiş

'Ergenekon'' davası hakimleri taraflı davrandı'

2017-07-10 22:22 - Gündem

Renault Grubu, ilk yarıda pazar payını arttırdı

2017-07-07 19:01 - Ekonomi

ABD'de 'kanlı' Bağımsızlık Günü tatili

2017-07-05 12:07 - Dünya

İstanbul'daki darbe davalarında ilk karar

2017-07-07 19:57 - Gündem

Bodrum’da örtü yangını

2017-07-08 20:52 - Asayiş

Erdoğan, Meksika Devlet Başkanı Nieto ile görüştü

2017-07-07 22:47 - Gündem

İlgili Haberler

Orman yangınlarına müdahale ediliyor

16:52 - Asayiş

Mersin'deki operasyonlarda 3 milyon 542 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 8 zanlı yakalandı

08:18 - Asayiş

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

00:52 - Asayiş

Denizli ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor

16:03 - Asayiş

'Huzur İstanbul' uygulamasında 621 kişi gözaltına alındı

15:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

TFF, 1. Lig'den düşen ve 2. Lig'den çıkan takım sayılarında değişikliğe gitti

18:13 - Spor

AB Konseyi Başkanı Costa, Filistin temsilcilerinin BM Genel Kuruluna katılması gerektiğini söyledi

17:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanghay İşbirliği Teşkilatı zirvesinde yoğun diplomasi trafiği

17:12 - Gündem

Trump, Washington'da suç oranlarının neredeyse sıfıra indiğini söyledi

17:02 - Dünya

ABD Başkanı Trump, ilaç firmalarından Kovid-19 salgınına ilişkin veriler konusunda şeffaflık istedi

16:57 - Dünya