?>

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliğin açılışı "Kız Kaçıran" filminin gösterimiyle başladı. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 9 yıl önce

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri,

 Bodrum ilçesinde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve SİSAY tarafından 26 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Bodrum ilçesi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğin açılışı, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen "Kız Kaçıran" filmiyle gerçekleştirildi.

Gösterim öncesinde filmin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, izleyicilerle buluştu.

Etkinlikte konuşan Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin 6'ıncısını başlattıklarını söyledi.

Gösterimi yapılacak filmler sayesinde yönetmen ve oyuncuların sinema sevenlerle buluşturulacağını ifade eden Sezgin, etkinliğin son gününde Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün gibi bazı usta sanatçılar için ödül gecesi düzenleyeceklerini kaydetti.

Kız Kaçıran filminin başrol oyuncularından Ceren Benderlioğlu da uzun zamandan bu yanan sinema filmlerinde rol aldığını hatırlattı.

Benderlioğlu, seyirciler tarafından Tarık Akan ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Küçüklüğümde okul servisinde cam kenarında otururdum belki Tarık Akan oradan sarkarda beni öper diye. Düşüncelerini sonuna kadar savunan bir sanatçıydı. Son zamanlarda böyle çınarları kaybediyoruz. İnşallah yaşayanların da değerlerini biliriz. İnşallah onların gözü yaşlı gitmez."

Oyuncu Emir Benderlioğlu ise Türkiye'de çok fazla yol filminin çekilmediğini söyledi.

Zor bir projeyi başarıyla tamamladıklarını ifade eden Benderlioğlu, şunları kaydetti:

"Bu filmin neredeyse yüzde 70'i araç içinde geçiyor. Sinemada araba sahnelerini çekerken 4x4 araç kullanıyoruz. Arazi aracına bağlı römorkun üzerine araç oturtuluyor. Arazi tipi araçların çok ciddi karbonmonoksit salınımları olduğu için bizim kafamız güzel oluyordu. Artık ne dediğimizi bilemediğimiz hale gelmiştik."

2 Ekim'e kadar devam edecek hafta kapsamında "Çakallarla Dans-4", "Nadide Hayat", "Deliormanlı", "Dedemin Fişi", "Sevimli Tehlikeli" ve "Ertuğrul 1890" filmlerinin gösterimleri ücretsiz olarak yapılacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli'deki FETÖ operasyonunda 11 kişi tutuklandı

2016-09-27 11:37 - Gündem

Facebook, Filistinli gazetecileri engelledi!

2016-09-28 00:42 - Medya

'Hayallerini ortadan kaldıracağız'

2016-09-27 17:22 - Siyaset

Diyarbakır’dan Çin’e arbane yolculuğu

2016-09-26 17:57 - Gündem

Kaddafi’den Sarkozy’ye destek iddiası büyütülüyor!

2016-09-28 01:12 - Genel

'Türkiye Uzay Ajansı için çalışmalar tamamlandı'

2016-09-22 14:31 - Teknoloji

Gülen’in yeğeninin kocası adliyeye getirildi

2016-09-27 16:52 - Asayiş

'Kimse bize PKK'nın Kürtlüğü savunduğunu söylemesin'

2016-09-23 16:53 - Genel

Konyaspor Gent maçı hazırlıklarına başladı

2016-09-26 19:22 - Spor

Aç kalan domuzlar şehre indi

2016-09-28 02:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk Edebiyatının Milli Sesi: Yavuz Bülent Bakiler

17:50 - Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 12 bölgede 21 yeni oyun sahneleyecek

18:53 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

17:22 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (02 Ekim 2025)

17:12 - Ekonomi

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

Tesla'nın otomobil teslimatları üçüncü çeyrekte arttı

17:03 - Ekonomi

Türkiye fındık ihracat sezonunun ilk ayında 146 milyon doları aşkın gelir sağladı

16:47 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya