?>

5 katlı binanın çatısında halı saha keyfi

Adana'da 5 katlı bir binanın çatısında yer alan halı saha, serin havada ve kent manzarası eşliğinde maç yapma imkanı sunuyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Adana

Mehmet Şirin, 26 yıl önce merkez Seyhan ilçesi Alidede Mahallesi'ndeki iş yerleri ve otoparkın bulunduğu 5 katlı apartmanda kendisine ait çatıyı değerlendirmeye karar verdi. Bunun üzerine harekete geçen Şirin, bir bölümünde düğün salonu bulunan çatının kalan kısmına da halı saha yapma kararı aldı. Gerekli mühendislik çalışmalarının ardından halı sahaya dönüştürülen çatıya otopark da yapıldı.

Binanın alt katlarındaki otoparktan araçla ulaşım imkanı bulunan halı saha, yıllardır manzaralı ve serin havada maç yapmak isteyenlerin adresi oluyor.

Halı sahaya araçlarıyla gelenler, otopark sıkıntısı yaşamadan spor yapmanın keyfini yaşıyor.

????

"Özellikle yaz aylarında tercih ediliyor"

Halı saha sorumlusu Orçun Şen, gençlerin güzel manzara eşliğinde maç yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Sahanın özellikle yaz aylarında çok fazla tercih edildiğini belirten Şen, "Adana sıcak bir memleket olduğu için gençler spor yapmakta zorlanıyor ama biz onlara serin havada spor yapma imkanı sunuyoruz. Özellikle yaz aylarında rüzgar aldığı için tercih ediliyor." diye konuştu.

Şen, sahanın hafta içi de hafta sonu da yoğun talep gördüğünü anlatarak, şöyle devam etti:

"Sahayı ilk görenler şaşırıyor ve fotoğraf çektiriyor, özellikle çatıda olduğu için insanların ilgisini çekiyor. Sahada top oynarken bir yandan da şehrin manzarasını seyredebilirsiniz. Halı sahamız yediden yetmişe herkese hizmet veriyor. Saha Adana'ya renk kattı."

Kent manzarasında futbol oynuyorlar

Maç yapmak için halı sahaya gelenlerden Mahir Çelik de 7 yıldır devamlı burada futbol oynadıklarını ifade etti.

Manzara eşliğinde futbol oynamanın keyifli olduğunu belirten Çelik, "Eğlenceli oluyor. Hem maç yapıyoruz hem de manzarayı izliyoruz. Çok güzel, herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Arkadaşlarıyla futbol oynamak için halı sahaya giden İbrahim Aşur da, "Her zaman buraya geliyoruz, saha üst katta olduğu için serin oluyor. Atmosferi çok güzel." dedi.

Gençlerden İsmail Topçu da sahanın akşam saatlerindeki atmosferinin çok güzel olduğunu, manzara eşliğinde futbol oynamanın ayrı bir keyif verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Andre Onana'yı bir yıl kiraladığını açıkladı

2025-09-11 23:03 - Spor

Türkiye mezunu Somalili Salad, ülkesinde en büyük koku markasını kurdu

2025-09-05 14:03 - Magazin

Beşiktaş, Gökhan Sazdağı transferini duyurdu

2025-09-10 15:33 - Spor

83 yaşındaki 'Yüzyılın Atleti'nden hareketsizlik tepkisi

2025-09-06 12:33 - Çevre-Hayat

Japonya'da 206 milletvekili, hükümetten Filistin Devleti'ni tanımasını talep etti

2025-09-11 16:27 - Dünya

Türk Kızılay, deprem bölgesinde 7 bini aşkın öğrenciye kırtasiye seti dağıttı

2025-09-09 12:57 - Eğitim

Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi olmayan motosiklet satışlarına geçit vermiyor

2025-09-11 11:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Nükleer buzkıranla Kuzey Kutbu seferi Türkiye'den de katılımla düzenlendi

2025-09-12 11:48 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Darbeleri unutmayacak, darbecilere asla geçit vermeyeceğiz

2025-09-12 10:53 - Siyaset

Denizli'nin Buldan ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

2025-09-11 20:33 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir depreminde kızlarını kaybeden anne, çocuklara depremi hikayeyle anlatıyor

12:18 - Çevre-Hayat

Dedesinin icadı temassız müzik aletini tanıtmak için dünyayı geziyor

12:13 - Çevre-Hayat

Sınır köyünde yürekleri ısıtan Cumhuriyet coşkusu

12:08 - Çevre-Hayat

Türkiye'de birçok dağa tırmanan "61'lik delikanlı"nın gözü yurt dışındaki zirvel

11:53 - Çevre-Hayat

Güneydoğu'nun "asırlık çınarları" Cumhuriyet'in 102'nci yılına şahitlik edi

11:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İzmir'de 117 kişinin öldüği depremin üzerinden 5 yıl geçti

12:47 - Gündem

Bir haftada 115 bin 135 kişi ehliyetini yeniledi

12:07 - Gündem

Cumhuriyet altını 100 yaşında

12:02 - Ekonomi

Deflasyon ve hane halkı tüketimindeki yetersizlik Çin ekonomisine pranga olmaya devam ediyor

11:57 - Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Diyarbakır'da 4 sahada 24 sondaj yapılacağını açıkladı

11:52 - Ekonomi