5 gün boyunca vücudu soğutularak hayata tutundu

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalbi duran 22 yaşındaki genç kardiyoloji ekiplerinin başarılı operasyonu ile yeniden hayata tutundu.

Gündem - 10 yıl önce

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji ve Anjiyo Ünitesi ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonlarla hastalar hayata tutunuyor.

Hastaneye kalp ağrısı şikayetiyle gelen ve acil serviste yere yığılarak kalbi duran Yunus Emre Akıllı (22) isimli genç başarılı Anjiyonun ardından yoğun bakım ünitesinde uygulanan 5 gün süreli vücut soğut sistemi (Hipoterm) ile hayata döndürüldü.

Hastanenin her geçen gün daha da büyüdüğünü cihaz ve diğer araç ve gereçler bakımından son donanım hale getirildiğini belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, başarılı ekipler tarafından yapılan çalışmalar ile hastanenin başarılarını taçlandırdığını söyledi. Halen hastanede tedavisi süren Yunus Emre Akıllı hasta odasında ziyaret Dr. Erkan Doğan ve ameliyatı yapan ekip, hastanın durumu hakkında gazetecilere bilgi aktardırlar. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Volkan Temel, hastanın göğüste ağrı şikayetiyle hastaneye geldiğini, acile başvurduğunu sırada kalp krizi geçirdiğini ve solunumun durduğunu hemen yapılan müdahale ile hastanın kalbinin çalıştırıldığını ardından ise anjiyo yapıldığını, anjiyo ve hipoterm tedavisi ile hastanın hiçbir zarar görmeden yaşamını devam ettirdiğini söyledi.

“5 GÜN BOYUNCA VÜCUT SOĞUTULARAK HAYATA TUTUNDU” Kardiyoloji uzmanı Dr. Ertan Akbay ise, kalbi duran gencin önce kalp masajı ile hayata döndürüldüğünü belirterek, “Anjiyo ile tıkalı olan bir damarı açarak stent taktık. Beş gün boyunca yoğun bakımda kademeli olarak soğutma sistemi uyguladık ki hastamızın solunuma bağlı beyin ve diğer organları zarar görmesin diye. Beş gün sonra solunum makinasından çıkartıldıktan sonra vücut yeniden ısıtıldı. Hastamız şimdi çok çok iyi. Bu tür rahatsızlıklara biz genelde 70’li yaşlarda rastlıyoruz, genç hastalarda görülme sıklığı çok az. Ama hastamız şimdi normal yaşamına dönebilir” dedi.

“TAŞ GİBİ DAMARLARI AÇMAKTA ZORLANDIK” Diğer yandan kalp yetmezliği şikayeti ile kardiyoloji servisinde yatan 88 yaşındaki Emine Çolak isimli hastaya başarılı bir şekilde anjiyo yapılarak iki damarı açıldı. Yaşlı hastanın kalp yetmezliği şikayeti ile geldiğini ve iki damarının tıkalı olduğunu saptandığını anlatan Akbay, “Bu tür hastalara açık kalp ameliyatı, bypass yapılması gerekir ama yaşlı olması nedeni ile riskli olurdu. Anjiyo bile risk içerdiğinden genelde ilaç tedavisi tavsiye edilir. Biz bu konuda aileyi bilgilendirdik ve anjiyo kararı aldık. Anjiyo yaparken zorlandık çünkü damarlar taş gibi zorlandık. Sonuç itibarı ile iki damarı açarak stent taktık. Teyzemiz şimdi gayet iyi. Birkaç güne kadar taburcu olacak” dedi.

YASİN ERDEM  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil’den TEOG sınav sonucu değerlendirmesi

2016-06-09 17:37 - Eğitim

DAEŞ kalesini kaybetti

2016-06-11 14:17 - Dünya

Özgür Özel: ‘Hangi teröristi ziyaret etmişiz göstersinler’

2016-06-09 18:12 - Siyaset

Emre Mor'dan Modricli selfie

2016-06-13 15:12 - Magazin

Copa America’da Messi şov

2016-06-11 15:38 - Spor

Dilendirdikleri çocuklarını lüks araçlarıyla teslim aldılar

2016-06-10 14:56 - Asayiş

Cildiniz nasıl olursa olsun lekesiz olsun

2016-06-13 15:37 - Sağlık

Komandolar nefes kesti

2016-06-11 16:06 - Genel

"Bu cadde benim" deyip 4 şeritli yolu kapattı

2016-06-13 15:49 - Genel

Diploma polemiğine seri katilli gönderme

2016-06-13 16:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Gündem

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem