?>

5 aylık bebekle ölüm yolculuğu

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına kaçmak isteyen mülteci teknesini durduran Sahil Güvenlik ekipleri 5 aylık bebeği teknede görünce şok oldu. Ailesinin Yunanistan’a kaçma uğruna tehlikeye attığı bebek Sahil Güvenlik ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tekneden alındı.

Asayiş - 6 yıl önce

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına kaçmak isteyen mülteci teknesini durduran Sahil Güvenlik ekipleri 5 aylık bebeği teknede görünce şok oldu. Ailesinin Yunanistan’a kaçma uğruna tehlikeye attığı bebek Sahil Güvenlik ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tekneden alındı.

Bodrum’un Yalıçiflik sahilinden denize açılan mülteci botu, Sahil Güvenlik ekiplerinin radarına girdi. Bölgede devriye atan Sahil Güvenlik ekipleri botun yanına doğru ilerlemeye başladı. Sahil Güvenlik ekiplerini gören mülteciler botla kaçmaya çalıştı. Ufak manevralarla kaçakların bulunduğu botu durduran Sahil Güvenlik ekipleri 5 aylık bebeği botta görünce şok oldu. İlk olarak bebeği kurtaran ekipler daha sonra botta bulunan 41 mülteciyi Sahil Güvenlik botuna aldı. Turgutreis limanında bulunan Sahil Güvenlik komutanlığına götürülen mültecilerin kimlik kontrolü yapıldı. İçlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu 16 Filistin, 5 Suriye, 14 Yemen, 1 Ürdün, 1 Somali ve 4 Iraklı mülteci için yasal işlem yapılarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Canlarını hiçe sayarak Yunanistan’a kaçmak isteyen mültecilerin bebeği de tehlikeye atmaları bu kadarına da pes dedirtti.

(Eren Ayhan /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig’in en golcü savunmacısı: Filip Novak

2019-05-20 14:06 - Spor

Bakan Akar: 'Birer kahramanlık örneğidir'

2019-05-21 17:22 - Siyaset

Avustralya’da 17 milyon seçmen sandık başında

2019-05-18 15:17 - Dünya

Burak Yılmaz mı, Hugo Rodallega mı?

2019-05-17 15:41 - Spor

Irak'ın kuzeyinde teröristlere ait hedefler vuruldu

2019-05-20 14:21 - Genel

Özgürlük Anıtı Müzesi ziyaretçilere açıldı

2019-05-17 19:33 - Dünya

'İngiliz turistler, Antalya'yı yeniden keşfediyor'

2019-05-18 15:46 - Genel

Yüzen adalar, bu yıl 30 bin ziyaretçi ağırlayacak

2019-05-21 16:32 - Gündem

Kuş kafesine girmeye çalışan yılan tellere sıkışınca itfaiye kurtardı

2019-05-21 02:18 - Asayiş

'DEAŞ'a katılanların çocuklarını bayram öncesi Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz'

2019-05-18 15:17 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya'da iki depoda çıkan yangın kontrol altına alındı

10:08 - Asayiş

Mardin'de halk otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

09:42 - Asayiş

Mardin'de halk otobüsü ile tırın çarpıştığı kazada 10 kişi yaralandı

09:22 - Asayiş

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 750 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

09:02 - Asayiş

Kadıköy'de demirli gemide çıkan yangın söndürüldü

08:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Gurbetçiler sevinçle geldikleri Türkiye'den hüzünle ayrılıyor

13:13 - Gündem

Bakan Kacır: Vatandaşlarımız geniş bir hizmet yelpazesine artık tek noktadan ulaşabilecekler

13:07 - Gündem

Afrinli aileler yıllar sonra evlerine dönmenin sevincini yaşıyor

13:03 - Dünya

Uluslararası gözetim kuruluşlarının yükümlülükleri ve tabi olacakları şartlar belirlendi

12:57 - Gündem

İran, Mecliste çıkarılan yasaya rağmen UAEA denetimlerine yeniden izin verdi

12:53 - Dünya