?>

44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi kazandı

44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, parkur rekoru kırarak kazandı.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "Elite Label" kategorisinde yer verilen maraton, 44. kez gerçekleştirildi.

Maraton, Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başladı. Maratonun startını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur verdi.

44. İstanbul Maratonu'nda 56 elit atlet mücadele veriyor. Kadınlarda Sechale Dalase ile Melesech Tsegaye, erkeklerde ise Marius Kimutai, Samuel Kiplimo, Tadesse Kemechachu ve Robert Kipkemboi yarışın favori atletleri arasında yer alıyor.

Yaklaşık 60 bin kişinin katılacağı organizasyonda 42 kilometre paten yarışı, 15 kilometre yarışı ile 8 kilometrelik halk koşusu da yapılacak.

Parkurlar

Organizasyonda 42,195 kilometrelik maratonda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapacak atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete dönecek.

Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçecek sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıkacak. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında son bulacak.

15 kilometre koşusunda ise atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapacak sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bulunan bitiş noktasına varacak.

Altunizade Köprüsü altından başlayacak halk koşusunda da vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Sekiz kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde tamamlanacak.

Yollar trafiğe kapatıldı

N Kolay 44. İstanbul Maratonu için parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatıldı.

Organizasyon için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 03.00'te, parkur üzerindeki tüm yollar ise 06.00'dan itibaren araç trafiğine kapatıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve parkur üzerindeki yollar, saat 12.30'dan itibaren kademeli olarak araç trafiğine açılacak.

Ödüller

N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda erkekler ve kadınlarda birinci olanlara 20'şer bin dolar para ödülü verilecek.

Maratonda ikinci olanlar 10 bin, üçüncüler de 6 bin dolar ödül alacak.

Türklerde ise maratonu birinci bitirenler 30 bin lira, ikinciler 15 bin lira, üçüncüler de 5 bin lira N Kolay özel ödülünün sahibi olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Saudi Aramco, yılın 3. çeyreğinde 42,4 milyar dolar net kar açıkladı

2022-11-01 12:48 - Ekonomi

Ordu'da down sendromlu gençler kafede çalışıp sosyal hayata katılıyor

2022-11-01 12:53 - Çevre-Hayat

Derbide gülen taraf Galatasaray

2022-11-05 23:04 - Spor

Danimarka yarın erken genel seçimlere gidiyor

2022-10-31 12:02 - Dünya

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı sandıklarda 100 bin kişi görevlendirecek

2022-11-03 12:57 - Siyaset

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, görevden affını istedi

2022-10-31 19:56 - Siyaset

İranlı Sünni din adamı İsmailzehi'den referandum çağrısı

2022-11-04 20:57 - Dünya

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı hak sahiplerine ödenen aylık miktarını artırdı

2022-11-01 15:56 - Gündem

Ordu'da beton mikserinin ormanlık alana devrilme anı kameraya yansıdı

2022-11-05 20:04 - Asayiş

Hindistan’da asma köprünün çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 141’e yükseldi

2022-10-31 10:58 - Dünya

İlgili Haberler

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:17 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. eleme turu ilk maçları tamamlandı

00:00 - Spor

Beşiktaş sezona mağlubiyetle başladı

23:53 - Spor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında evinde kaybetti

23:22 - Spor

Avrupa Para Gençlik Oyunları'nın açılış töreni gerçekleştirildi

23:02 - Spor

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle yeniden iletişim sağlandı

06:57 - Dünya

İsrail Gazze'de düzenlediği saldırıda bir gazeteciyi daha öldürdü

02:38 - Medya

Süveyda'dan 200 kişi daha tahliye edildi

01:27 - Dünya

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü

01:12 - Ekonomi

Fransa'nın Filistin devletini tanıma kararına İsrail'den tepkiler ve tehdit açıklamaları

01:08 - Dünya