?>

4 eski bakana FETÖ soruşturması

İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden” suç duyurusunda bulundu.

Gündem - 9 yıl önce

Dilekçesi savcılık tarafından kabul edilen avukat Bekiroğlu, 4 bakanın FETÖ ile irtibatının olup olmadığıyla ilgili ayrıntılı soruşturma yapılmasını ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe sunarak eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin’in FETÖ yöneticiliği, silahlı terör örgütü ile fikir ve eylem birliği içerisinde örgütle irtibatlı olarak örgüt mensuplarını darbeye zemin hazırlamak için devletin kademelerine yerleştirilmesini sağladıklarını iddia etti. Avukat Bekiroğlu’nun şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu’nun araştırma başlatmasını talep ettiği ifadeler içeren dilekçe, savcılık tarafından kabul edildi.

Avukat Bekiroğlu, Bülent Arınç’ın FETÖ ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğini öne sürerek, buna dair değerlendirmelere yer verdiği dilekçesinde, “Milli sırlarımızın FETÖ tarafından çalınması eyleminin kendi üzerinden gerçekleştirilmesine müsaade etmiş, bu şekilde kullanılmış olmasına rağmen her fırsatta eli kanlı silahlı terör örgütü liderini övmüş, ona laf getirtmemiştir” ifadelerine yer verdi.

“Tüm suç aletlerine el konulsun”

Bekiroğlu’nun sunduğu dilekçede, şüphelilerin FETÖ ile bağlarının ortaya çıkması halinde evlerinde, iş yerlerinde arama yapılması, cep telefonlarına ve suç aletlerine el konularak imajlarının alınması istendi. Dilekçede 4 bakanın FETÖ ile bağlantıları var ise araştırılması gerektiğine vurgu yapılarak, “Şüphelilerin 15 Temmuz terör saldırısında herhangi bir rolleri var mı, bunun tespiti gerekmektedir” denildi. Dilekçede eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in 8. sınıfta yapılan OKS sınavını SBS adı ile 6,7 ve 8. sınıflara yayarak öğrencilerin 3 yıl da dershanelere gitmek zorunda bırakıldığına dikkat çekildi. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları sırasında görev yapan dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en çok yanıltan isim olduğu öne sürüldü. FETÖ’nün spor alanındaki ranttan ve yönetimden de pay sahibi olabilmek için dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç’ın vasıtası ile bu alana sızdığı iddia edilerek, “Suat Kılıç’ın Fethullah Gülen ile ilgili söylemleri incelendiğinde kendisinin yeni jenerasyon FETÖ mensubu gibi hareket ettiği izlenimi toplum gözünde hasıl olmuştur” denildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkarispor’a Nijeryalı futbolcu

2016-08-02 12:52 - Spor

Yılmaz: 'Bunlar kuzu postu giymiş çakallardır '

2016-08-02 13:22 - Siyaset

'30 Ağustos törenleri yapılmayacak'

2016-08-02 01:37 - Gündem

Tatilden yağlanarak dönmeyin!

2016-07-28 16:47 - Sağlık

Erdoğan sevgisini kitaplaştırdı

2016-08-02 15:46 - Genel

Basketbolda yeni sezon fikstürü belli oldu

2016-08-02 19:22 - Spor

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

2016-08-01 05:27 - Gündem

Ramadi ve Bağdat'ta patlama

2016-08-02 18:37 - Dünya

'Batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor'

2016-08-02 18:32 - Gündem

Caner Erkin aşkını itiraf etti

2016-08-02 20:23 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

15:53 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin paylaşım

15:48 - Gündem

SOCAR ile Suriye hükümeti arasında mutabakat zaptı imzalandı

14:22 - Gündem

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında müşteki beyanları alınıyor

14:17 - Gündem

Hatay Valiliğinden Suriye'deki yangına ilişkin açıklama

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

15:53 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin paylaşım

15:48 - Gündem

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Azerbaycan'da

14:28 - Dünya

SOCAR ile Suriye hükümeti arasında mutabakat zaptı imzalandı

14:22 - Gündem

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında müşteki beyanları alınıyor

14:17 - Gündem