?>

36 bin hükümlü tahliye edildi

Koşullu salıverilmelerine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, bir yıl erken tahliye edilebilmesine ilişkin düzenleme kapsamında şu ana kadar 35 bin 972 hükümlü tahliye edildi.

Gündem - 9 yıl önce

Koşullu salıverilmelerine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, bir yıl erken tahliye edilebilmesine ilişkin düzenleme kapsamında şu ana kadar 35 bin 972 hükümlü tahliye edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun a eklenen geçici maddeyle kapalı ve açık ceza infaz kurumlarındaki bazı hükümlülerin erken salıverilme yolunun açılmasıyla 17 Ağustos tan bu yana tahliye işlemleri sürüyor.

Söz konusu tarihten bu yana 35 bin 972 hükümlü tahliye edildi. Tahliyelerin 7 bin 450 si kapalı, 28 bin 522 si ise açık cezaevlerinden gerçekleşti.

Öte yandan, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine 16 bin 223 hükümlü sevk edildi.

Yeni düzenleme kapsamındaki şartları taşıyan diğer hükümlülerle ilgili tahliye çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun a eklenen diğer madde ile süreli hapis cezalarına mahkum edilenlerin cezalarının "yarısını" infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabileceği de KHK ile düzenlenmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ın konuya ilişkin açıklamalarının ardından 1 Temmuz a kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme sonrası, Türkiye genelindeki cumhuriyet başsavcılıklarında tahliye işlemleri başlatılmıştı.

İlk etapta 38 bin mahkumun yeni düzenlemeden yararlanarak tahliye edileceği açıklanmıştı.

Kapsam dışındaki suçlar

Yeni düzenlemeyle Türk Ceza Kanunu nun kasten öldürme, alt soya, üst soya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, casusluk ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçları işleyenler kapsam dışı tutuluyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün emniyet imamları gözaltına alındı

2016-09-03 01:47 - Gündem

FETÖ nün himmet davası başladı

2016-09-05 19:37 - Gündem

Kürekte dünya üçüncülüğü

2016-09-01 21:17 - Spor

Serena Williams tan tarihi rekor

2016-09-06 16:07 - Spor

Kenan Yavuz'dan istifa açıklaması

2016-09-06 19:52 - Gündem

Ne yaptın İlker Aksum!

2016-09-03 19:37 - Magazin

FETÖ nün medya yapılanması soruşturmasında 12 kişi adliyede

2016-09-02 15:37 - Gündem

Tarkan, ikinci kez EXPO 2106’da

2016-09-01 14:47 - Magazin

Lahmacuncu komiser FETÖ'den tutuklandı

2016-09-01 16:02 - Gündem

Sow Fenerbahçe antrenmanında

2016-09-01 18:07 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-Bulgaristan-Romanya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katı

16:48 - Gündem

Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli'de kar yerini soğuk havaya bıraktı

16:40 - Gündem

KADEM'in "Daha Güçlü Yarınlar, Daha Güçlü Kadınlar Projesi" tamamlandı

16:18 - Gündem

Batman'da engellilere 40'ı akülü 55 tekerlekli sandalye dağıtıldı

16:03 - Gündem

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, "özel" bireylerin hayatına dokunuyor

15:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-Bulgaristan-Romanya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katı

16:48 - Gündem

Macaristan, AB'nin, Rusya'dan gaz alımını bitirme kararını onaylaması durumunda mahkemeye

16:43 - Dünya

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 19. toplantısını yarın gerçekleştirecek

16:41 - Siyaset

Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması 2. Dönem Toplantısı yapıldı

16:38 - Ekonomi

Gazze'de görev yapan Faslı cerrah: Ameliyat için bekleyen 50 bin hasta var

16:32 - Dünya