?>

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sona erdi

AA'nın global iletişim ortağı olduğu, TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı sona erdi. Fuar'ı rekor sayıda kişi ziyaret etti. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 9 yıl önce

İSTANBUL

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nda ziyaretçi sayısında rekor kırıldı.

TÜYAP'tan yapılan açıklamaya göre, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12 Kasım'da ziyarete açılan ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuar, sona erdi.

TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarlarını ziyaret eden kitapsever ve sanatsever sayısında, geçen yıla göre yüzde 11,3 artışla 621 bin kişiyle rekor kırdı.

Bu yıl 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuyla 12 Kasım'da kapılarını açan fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirildi.

Ana temanın "Felsefe ve İnsan" olduğu fuarda, çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Onur Konuğu'nun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya'dan 30 yayınevi katılırken, yaklaşık 40 etkinlik gerçekleştirildi. Fuarda, "Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen" sloganıyla konuk olan Almanya ve Türkiye yayıncılar buluşması gerçekleştirildi.

ARTİST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

Bu yıl 26'ncısı düzenlenen ARTİST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nın 7 no'lu ana salonunda da 25 galerinin yanı sıra "Umulmadık Topraklar" isimli, çok küratörlü geniş bir sergi, panel ve performanslar dizisi gerçekleştirildi.

Her yıl genç sanatçılara destek vermek için ayrılan 8. salonda ise 30'u aşkın inisiyatif ve grubun yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisinin de içinde olduğu kurumlar yer aldı.

Toplamda 12 bin metrekareyi aşkın iki salonda, yüzlerce sanatçının bini aşkın eseri, 9 gün boyunca sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl plastik sanatlara katkıları ve farklı alanlardaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri de sahiplerini buldu. Çağdaş sanatlara önemli katkıları nedeniyle "Sanatçı Onur Ödülü" Gülsün Karamustafa’ya verilirken, "Sanatsever Kurum Onur Ödülü" ise Summart Sanat Merkezinin oldu.

Muhabir: Musa Alcan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Gri eşofmanlı kaleci' jübile yaptı

2016-11-16 03:22 - Spor

Ordulu üçüz nineleri ölüm ayırdı

2016-11-20 14:17 - Çevre-Hayat

Yüksekdağ ifadesini cezaevinden verecek

2016-11-16 14:08 - Gündem

'900 Müslüman polis hepimizi koruyor'

2016-11-17 03:32 - Dünya

Tacizi önledi, ayın polisi seçildi

2016-11-17 20:57 - Asayiş

Mahsur kalan turistler savaş gemileriyle kurtarılacak

2016-11-16 17:08 - Dünya

Dolar/TL tarihi zirveyi gördü

2016-11-18 13:17 - Ekonomi

Türk Kartalı yuvasında...

2016-11-20 06:42 - Ekonomi

'Askeri harcamalarda taviz yok'

2016-11-18 16:08 - Dünya

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan yeni KHK açıklaması

2016-11-19 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Iraklı genç, kurşun kalemin ucunu işleyerek minimal heykeller yapıyor

12:22 - Kültür Sanat

'Buğday Tanesi'ne Uluslararası Bodrum Film Festivali’nden ödül

01:37 - Kültür Sanat

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

Yetim Vakfı, 81 ilde 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenledi

17:08 - Kültür Sanat

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kraliyet Şatosu, Varşova'ya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor

13:02 - Dünya

TOKİ, son iki ayda 6 bin 661 sosyal konutu hak sahiplerine teslim etti

12:58 - Ekonomi

Avrupa’da her gece en az 1,27 milyon kişi sokakta uyuyor

12:52 - Dünya

Somali'nin güvenliği ve istikrarında stratejik adım: TURKSOM Askeri Eğitim Üssü

12:48 - Dünya

İsrail Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdü

12:43 - Dünya