?>

'30 bin yabancı IŞİD için savaşıyor'

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, IŞİD’in artan etkinliğinin meydana getirdiği tehlikeye işaret ederek, terör örgütünün yaklaşık 30 bin yabancıyı bünyesine aldığına dikkat çekti.

Dünya - 10 yıl önce

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) savunma bakanları düzeyinde Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılan toplantısında konuşan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov, Suriye’de gerçekleştirilen operasyonların yalnızca terör örgütlerini hedef aldığını kaydetti. Suriye’deki ılımlı olarak nitelendirilen isyancıların hedef alınmadığını belirten Antonov, Moskova’nın Suriye operasyonu ile bağlantısı olan bölge ve uluslararası ülkelerle uygulamaya yönelik işbirliği sürecini hızlandırmak için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Türkiye ile sürekli olarak iletişim halinde olduklarına değinen Antonov, “İsrail, Mısır ve Körfez ülkeleri ile de dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Suriye’deki hava operasyonlarını koordine etmek için Amman’da bir çalışma mekanizması oluşturma konusunda Ürdün ile mutabakata vardık. Ayrıca Amerikalı meslektaşlarımızla da Suriye’deki hava operasyonlarında meydana gelebilecek vukuatları önlemek ve operasyonlara yardım sağlamak için bir muhtıra imzaladık” ifadelerini kullandı.

IŞİD terör örgütünün faaliyetlerine genel çerçevede bakılması gerektiğine dikkat çeken Antonov, “Bugün ne yazık ki Pasifik ülkeleri ve Rusya dahil dünyanın pek çok yerinden 25-30 bin yabancı paralı asker IŞİD için savaşıyor. Şiddet ve aşırıcılık potansiyeli taşıyan bu insanlar evlerine mi dönmeli? Onlar ülkelerimizde radikal ideolojileri yayma veya yıkıcı eylemleri organize etme zannı altında olacaklar” şeklinde konuştu.

Antonov, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarının tamamen meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu çünkü bu operasyonların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın talebi üzerine yürütüldüğünü vurguladı. Antonov, “Bu operasyonlar Suriye ordusu önderliğinde teröristlere karşı yürütülmektedir” dedi. Afganistan’ın kuzeyinde, Tacikistan ve Türkmenistan sınırları yakınlarında ve Pakistan’da IŞİD’in etkinliğinin artmasından endişelendiklerini dile getiren Antonov, IŞİD’in hali hazırda Afganistan’ın 34 vilayetinden 25’ine yerleştiğini söyledi. Antonov, Pakistan’daki IŞİD temsilcilerinin diğer terörist gruplarıyla iletişim halinde olduklarını ve onları kendilerine katmaya çalıştıklarını da bildirdi.

Öte yandan Antonov, “Bazı uluslar diğer ülkelerin menfaatlerini düşünmeksizin ordu ittifakı aracılığıyla kendi politikalarını Asya-Pasifik ülkelerine dikte etmeye çalışıyor” dedi ve ekledi:

“Bu tür politikalar bölgedeki neredeyse tüm ülkeleri içine alacak ciddi çatışmaların meydana gelmesine neden olabilir.”

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa’nın sınır köylerini sel vurdu

2015-10-30 20:05 - Asayiş

Beşiktaş, futbolcu arıyor

2015-11-01 16:55 - Spor

Fenerbahçeliler “dövüş“üyor!

2015-11-02 07:13 - Spor

Çalhanoğlu'na çılgın teklif kapıda!

2015-10-29 00:19 - Spor

Yeni reform paketi geliyor

2015-11-04 18:04 - Ekonomi

Havaya ateş etti, öldürüldü

2015-11-03 20:12 - Asayiş

Teröristlere darbe üstüne darbe

2015-11-03 22:04 - Asayiş

Beşiktaş kolay kolay 3’lenmiyor

2015-10-31 14:26 - Spor

Önce gasp ettiler, ardından vurdular !

2015-11-04 13:11 - Asayiş

Acemi hırsızın güldüren halleri

2015-11-04 14:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Hamas'ın Gazze'de ateşkes teklifine yanıtında 3 önemli konuda talepte bulunduğu ileri sürü

17:13 - Dünya

İsrail beklenen ateşkes öncesi Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik yıkım ve tahribatını hızlandır

17:03 - Dünya

Pekin'den, AB'nin Çinli şirketlerin tıbbi cihaz ihalelerine katılmasını kısıtlamasına misi

14:43 - Dünya

İsrail Maliye Bakanı Smotrich'ten güvenlik kabinesinde "ordu başarısız oldu" itirafı

14:32 - Dünya

Srebrenitsa'da 30. yıl anma törenlerinde 7 soykırım kurbanı defnedilecek

12:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Hamas'ın Gazze'de ateşkes teklifine yanıtında 3 önemli konuda talepte bulunduğu ileri sürü

17:13 - Dünya

İsrail beklenen ateşkes öncesi Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik yıkım ve tahribatını hızlandır

17:03 - Dünya

Boğaziçi Uluslararası Hukuk Konferansı'nda STK'lerin çatışma sonrası rolü ele alındı

16:43 - Gündem

Uluslararası ilişkiler profesörü Grovogui'den uluslararası hukukun Batı merkezliliğine eleştiri

16:32 - Gündem

Büyükçekmece'de otluk alanda yangın çıktı

16:18 - Gündem