?>

3 yaşındaki Meysun yangında can verdi, kardeşi yoğun bakımda...

Bursa’da elektrikli ısıtıcının devrilmesi neticesi çıkan yangında 3 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Asayiş - 9 yıl önce

Dumandan zehirlenen 1 yaşındaki kız kardeşi ise yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Edinilen bilgiye göre, 5 ay önce 1 ve 3 yaşlarındaki 2 kızlarını da yanlarına alarak Suriye’deki savaştan kaçan İsam Al Tabba ve Mahid Al Hanan çifti Türkiye’ye sığındı. Bursa’ya gönderilen aile, Osmangazi ilçesinde bir eve yerleştirildi. Bir tekstil atölyesinde çalıştığı öğrenilen baba İsam Al Tabba, sabah erken saatlerde işe gitti. Anne Mahid ise, çocuklar evde uyuduğu sırada fatura ödemek için dışarı çıktı. Bu sırada evde açık kalan elektrikli ısıtıcının devrilmesi üzerine yangın çıktı. Halıların ve evdeki sünger koltukların tutuşmasıyla evi kesif bir duman kapladı.

Aynı sokakta bir iş yerinde çalışan Suriyeli Abdulkerim Assaf isimli genç, evi saran alevleri fark edince, komşuların da yardımıyla dairenin kapısını kırıp, içeri girerek küçük kızları dışarı çıkardı. Yanık ve baygın haldeki 2 kız kardeş, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi ek binasına kaldırıldı. Kızlardan 3 yaşındaki Meysun Al Tabba yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 1 yaşındaki kız kardeşi Hala Al Tabba ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilip yoğun bakıma alındı. Kızları dışarı çıkaran Abdulkerim Assaf da dumandan etkilenince hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri birinci kattaki dairenin camlarını kırıp yangına müdahale etti.

Hayatını kaybeden 3 yaşındaki Meysun’un cesedi Bursa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın ardından eve gelen baba İsam Al Tabba, gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Acılı baba, küle dönen daireye girdi. Ayakta durmakta güçlük çeken babayı yakınları teselli etti. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.

Uğur Uslubaş - Samet Doğru

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan ile Nazarbayev telefonda görüştü

2016-12-18 15:02 - Gündem

FETÖ'cülerin 'kamufle' oyunu

2016-12-15 15:07 - Gündem

Rus Büyükelçi Andrey Karlov hayatını kaybetti

2016-12-19 22:52 - Asayiş

Halep'e yardım için aracını satıyor

2016-12-15 19:22 - Gündem

AYM'den 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kararı

2016-12-14 19:37 - Gündem

Kursiyerlerin hesabına yatan paraları elden geri almışlar

2016-12-14 15:27 - Gündem

İzmir'de ulaşıma zam

2016-12-16 23:12 - Gündem

Polis operasyon yaptı, vatandaş alkışlarla destek verdi

2016-12-15 13:47 - Asayiş

'Halep'te insanlığın enkazı savruluyor'

2016-12-18 11:22 - Gündem

Halep'ten tahliye konvoyundaki yüzlerce kişi rehin alındı

2016-12-16 15:57 - Dünya

İlgili Haberler

Kırmızı bültenle aranan şüpheli Eskişehir'de yakalandı

10:32 - Asayiş

İstanbul merkezli terör operasyonlarında gözaltına alınan 32 zanlıdan 14'ü tutuklandı

17:53 - Asayiş

Sakarya'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

16:47 - Asayiş

Ankara'da bir binada çıkan yangın söndürüldü

16:32 - Asayiş

Samsun'da sağanak etkili oldu

15:42 - Asayiş

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit orman işçisi Ragıp Şahin'in ailesine başsağlığı mesajı

20:47 - Gündem

"Başbağlar Katliamı" şehitleri anıldı

19:37 - Gündem

Nihat Genç batıl davanın samimi neferi -Prof. Dr. Bedri Gencer yazdı-

19:33 - En Son Yazılar

Texas'taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi

19:32 - Dünya

İzmir Ödemiş'teki yangında şehit olan orman işçisi son yolculuğuna uğurlandı

19:27 - Gündem