?>

'3. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi'nde AA standına ilgi

AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu, İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin farklı illerinden lise son sınıf öğrencilerinin alanında uzman isimlerle bir araya geldiği zirvede, AA'nın standı ilgi görüyor.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Istanbul

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen lise son sınıf öğrencilerini, alanında uzman isimlerle bir araya getiren "3. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nde, Anadolu Ajansının (AA) standı ilgi görüyor.

AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu, üniversitenin Başakşehir Kampüsü'nde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen zirvede, atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, seçtikleri alanla ilgili etkileşimli ve uygulamalı eğitim alıyor.

Zirve kapsamında üniversitenin bahçesinde kurulan etkinlik alanında, AA, Türk Hava Yolları (THY), Turkcell, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Türk Kızılay, Yeşilay gibi kurumlar stant açtı.

AA'nın standında öğrencilere, staj ve iş imkanı, Haber Akademisi ile savaş muhabirliği eğitimi hakkında bilgiler veriliyor.

Ayrıca, AA tarafından basılan AA 2017 Yıllığı, İstanbul Photo Awards 2018, Türkiye'nin Güvenlik Stratejisi, Trump ve Küresel Düzen gibi fotoğraf, almanak ve özel dosyaların bulunduğu kitaplar öğrencilere hediye ediliyor.

"Ajansta staj yapmak büyük bir fırsat"

AA'nın standını ziyaret eden öğrencilerden İsmail Arslan, Gaziantep TOBB Fen Lisesinden mezun olduğunu, hukuk alanında eğitim almak istediğini söyledi.

Arslan, şöyle devam etti:

"Bunun yanında üniversite sırasında ikinci bir dal için hangi bölümlere gidebilirim, hayallerimde hukukun yanına ekleyebileceğim bir bölüm olur mu diye araştırma yapmak için geldim. Şu anda bir tarafımda medya duruyor.

Çünkü Türk bilim adamlarının ve hukukçuların en büyük eksiklerinden bir tanesi medyayla iletişiminin çok az olması."

AA'nın standını çok güzel bulduğunu dile getiren Arslan, "Gelecekte yapabileceğim staj olanakları için bilgi aldım. Ajansta staj yapmak isterim.

Çünkü Türkiye'nin en büyük ajansı. Medya alanında okuyan biri için de burada staj yapmaktan daha büyük bir fırsat olacağını sanmıyorum." dedi.

"Savaş Muhabirliği kitabını çok beğendim"

Zirveye ikiziyle birlikte Denizli'den katılan Edanur Kulaç da AA'nın standında gördüğü Savaş Muhabirliği kitabının ilgisini çektiğini ifade etti.

Kitabı incelediğini aktaran Kulaç, "Çok beğendim. Savaş muhabirleri kendi hikayelerini anlatmışlar. Kitabı özellikle satın aldım." diye konuştu.

Kulaç, mühendislik alanına ilgi duyduğunu belirterek, "Kendimi sosyal bilimler konusunda geliştiren biriyim.

Muhabirliğe de ilgim var. Üniversitede bir yandan mühendislik okurken bir yandan da medya alanıyla da ilgilenebilirim.

Direkt medyaya da kayabilirim. Zirvede bulduğum her atölyeye katılmayı planlıyorum." şeklinde konuştu.

Gün boyunca üniversite adaylarının tercih etmeyi planladığı bölümlerle ilgili detaylı bilgiler edinebilecekleri atölye çalışmalarıyla devam edecek zirve, 22 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yahudi tarihçiye göre İsrail 'kurban' değil, 'olayın faili'

2021-05-14 14:41 - Dünya

Filistin'den BM'ye: İsrail'in Filistinli çocuklara karşı Gazze'de işlediği suçları durdurun

2021-05-18 02:58 - Gündem

İsrail ordusu Batı Şeria'da bir Filistinliyi şehit etti

2021-05-12 09:11 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin enkazından 5 çocuk sağ çıkarıldı

2021-05-16 07:41 - Dünya

Nitelikli ve belgeli çalışan sayısı 1,5 milyonu geçti

2021-05-16 16:31 - Ekonomi

ABD'de 25 Kongre üyesi İsrail'e diplomatik baskı yapması için Blinken'a mektup yolladı

2021-05-13 05:46 - Dünya

Hindistan'da Kovid-19 salgınında bugüne kadarki en yüksek günlük can kaybı sayısı kaydedildi

2021-05-12 13:21 - Dünya

'Ağrıdan uyuyamıyordum, sanki sırtıma çivi batıyordu'

2021-05-18 15:51 - Sağlık

İsveç'te İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

2021-05-15 22:02 - Dünya

Milli basketbolcu Alperen Şengün NBA draftına katılacağını açıkladı

2021-05-13 01:59 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep lahmacunu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

14:37 - Kültür Sanat

Altın Portakal ödüllü yönetmen dünyayı çocukların gözünden yansıtıyor

13:03 - Kültür Sanat

Suriye'nin Lazkiye kentinde, 'Ugarit uygarlığı'nın izleri gün yüzüne çıkarılıyor

12:03 - Kültür Sanat

MEB'in 'Resimle Anlat, Ahiliği Yaşat' yarışmasına başvurular başladı

10:16 - Kültür Sanat

Ahşabı sanat eserine dönüştürdü, yurt dışından bile sipariş alıyor

14:08 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

2025, kayıtlardaki en sıcak 3 yıldan biri olma yolunda

07:28 - Dünya

FETÖ'ye yönelik son 2 haftada düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli tutuklandı

07:17 - Gündem

Trump, ABD ile Özbekistan arasında ticaret anlaşması imzalandığını duyurdu

06:52 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yapılandırmanın vergi uyumunu bozduğu çok net

01:57 - Ekonomi

Fenerbahçe, Viktoria Plzen deplasmanından 1 puanla döndü

01:23 - Spor