?>

28 Şubat mağdurları Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi

Ankara'da 28 Şubat Gönüllüleri Platformu üyeleri, 28 Şubat "postmodern darbe"nin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Gündem - 5 ay önce

Ankara

Ankara Adliyesi önünde toplanan 28 Şubat Gönüllüleri Platformu üyeleri, "Unutulan darbe tekrarlanır", "28 Şubat'ı unutmayacağız" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Tayyar Tercan, 28 Şubat darbesinin, diğer darbeler gibi kökü dışarıda, uluslar üstü bir projenin Anadolu ayağı olduğunu belirtti.

Toplumun dinini öğrenme ve inandığı gibi yaşama hakkının elinden alındığını dile getiren Tercan, "O dönemde en temel insan haklarından olan eğitim hakkı engellendi. Bir taraftan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası yürütülürken, diğer taraftan başörtülü kızlar imam hatip liselerinde ve üniversitelerde kapıdan içeri alınmadı, derslerden kovuldu." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin eğitimli beyin takımı heba edilmiştir"

28 Şubat döneminde, milleti korumak için canlarını hiç çekinmeden feda eden askerlerin, üstün başarı belgesi verildikten kısa bir süre sonra eşleri başörtülü olduğu veya namaz kıldıkları gerekçesiyle ordudan ihraç edildiğini dile getiren Tercan, üniversitelerde psikolojik harp tekniklerinin uygulandığını, ikna odalarında çocuk denecek yaştaki kızlara psikolojik işkence yapıldığını belirtti.

Tayyar Tercan, konuşmasına şöyle devam etti:

"O dönem, uydurma sebeplerle tutuklanan dindar gençlerin hapislerde ömür çürüttüğü bir dönemdi. 16 yaşındayken hapse atılan, idamla yargılanan, 25 yaşında suçsuz olduğu anlaşılınca hapisten çıkan, 36 yaşındayken FETÖ'cü hainler tarafından 15 Temmuz'da şehit edilen Halil Kantarcı bunlardan biriydi. Ruhu şad olsun. Diğer darbelerde olduğu gibi 28 Şubat darbesinde de yalnız mütedeyyin insanlarımız, başörtülü kadınlarımız değil bütün Türkiye zarar görmüştür. Bir ülkenin en büyük hazinesi yetişmiş insan kaynağıdır. 28 Şubat darbesi ile Türkiye'nin eğitimli beyin takımı heba edilmiştir. Katsayı zulmü ile meslek liselerinin önünün kapatılması sebebiyle bugün dahi sanayide nitelikli iş gücü sıkıntısı yaşanmaktadır."

Tercan, 28 Şubat mağdurları için komisyon kurularak mağduriyetler tespit edilerek hak sahiplerinin haklarının iade edilmesini talep etti.

"Birçok kişinin mağduriyetini giderecek adımlar atıldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca mazlum ve mağdurların yanında durduğunu, halkın dertleriyle dertlendiğini aktaran Tercan, şunları söyledi:

"Darbe ve vesayet karşısındaki kararlı dik duruşuna siyasi hayatının her aşamasında şahit olduk. Bu kararlı ve dik duruşuyla vesayet odaklarının baskı ve yıldırma politikalarına karşı milletin özgüven kazanmasına vesile oldu. 28 Şubat darbecilerin uygulamaları büyük çoğunlukla kaldırıldı. Mağdur edilen, eğitimi engellenen, işi elinden alınan, cezaevlerine atılan birçok kişinin mağduriyetini giderecek adımlar atıldı. Bu noktada Cumhurbaşkanımıza minnettarız, dua ediyoruz."

Türkiye'de darbe tehlikesinin tamamen geçmediğini savunan Tercan, "Nitekim devlete kılıç çeken teğmenler hadisesi henüz soğumadan TÜSİAD'ın, hükümeti, dolayısıyla milletin iradesini hedef alan talihsiz ve hadsiz açıklaması bize 28 Şubat'ın soğuk günlerini yeniden hatırlattı." dedi.

İlke Kadın İlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özden Sönmez, Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Mustafa Eminoğlu, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Osman Yurt ile Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın'ın konuşmalarının ardından grup üyeleri, yanlarında getirdikleri siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de cepten ilk 'alo'nun üzerinden 31 yıl geçti, gözler 5G'de

2025-02-23 12:02 - Teknoloji

Galatasaray sahasında, Fenerbahçe deplasmanda etkili

2025-02-23 11:53 - Spor

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 59 şüpheli yakalandı

2025-02-24 10:03 - Asayiş

Afrika'ya ocakta yapılan ihracatta Kuzey Afrika ülkeleri öne çıktı

2025-02-22 11:37 - Ekonomi

Ankara Üniversitesi'nde yangın, deprem ve KBRN tatbikatı yapıldı

2025-02-25 14:17 - Çevre-Hayat

Araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinde 1 ve 2. bölge için en yüksek teklifi MOI OGG verdi

2025-02-24 16:48 - Ekonomi

New York-Yeni Delhi seferini yapan American Airlines uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Roma'ya indi

2025-02-24 01:37 - Dünya

Ula Göleti'nin su seviyesi son yağışlarla eski haline döndü

2025-02-22 13:08 - Çevre-Hayat

Anderlecht'ten Fenerbahçe maçındaki olaylara karışan taraftarlar için men kararı

2025-02-21 23:58 - Spor

Burgan Bank'ın dijital bankacılık markası ON, kişiselleştirilmiş bankacılık anlayışıyla büyüyor

2025-02-28 14:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı dağıtılıyor

15:23 - Gündem

İzmir'de kalbinden bıçaklanan hasta yapılan 2 ameliyatla iyileşti

13:43 - Gündem

Türk Kızılay, Batı Şeria'ya 1200 gıda kolisi ulaştırdı

12:47 - Gündem

Vatandaşlar "Yeşil Vatan için biz de hazırız" mesajıyla CİMER'e başvurdu

12:18 - Gündem

THY ve AJet, "Ada Kıbrıs"a kurulan hava köprüsüyle 100 bin turisti Kuzey Kıbrıs'a taş

12:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dış ticaret verilerine ilişkin paylaşım

15:37 - Ekonomi

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı dağıtılıyor

15:23 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 98 artarak 60 bin 430'a çık

14:57 - Dünya