?>

'26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı imha edildi'

TSK tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugüne kadar DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcı kontrollü imha edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugüne kadar DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü imha edildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, TSK tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos 2016'da tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde 23. güne ulaştığı ifade edildi.

Harekat doğrultusunda, Suriye sınır hattında bugün, gerekli emniyet tedbirleri alınarak Cerablus ve Rai'de halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen 845 kilometrekare alanda oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildiği belirtildi.

Ateş destek vasıtalarınca terör örgütü hedeflerine bugün saat 17.50'den itibaren top atışlarına başlandığına, toplam 527 hedefe 2 bin 255 atımın gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Harekat kapsamında, bugüne kadar, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 26 mayın ve 671 el yapımı patlayıcının kontrollü imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerince bugün atış yapılmadığı belirtildi.

Öte yandan, AFAD ve Türk Kızılayının, Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetleri kesintisiz sürdürdüğü aktarıldı.

Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği kaydedildi.

Muhabir: İlhan Toprak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Ceferin'le Türk futbolu kazanacak'

2016-09-14 20:32 - Spor

Vatana dönüş bayram sonrasına kaldı

2016-09-09 17:47 - Genel

Trabzonspor Osmanlıspor'a evinde kaybetti

2016-09-11 22:33 - Spor

Eski köy korucusu öldürüldü

2016-09-15 03:52 - Gündem

Süper Ligde 4. haftanın maç programı

2016-09-15 13:20 - Spor

'Böyle bir günde yapılanlar insanlığa sığmaz'

2016-09-12 22:37 - Gündem

Trump Vakfına usulsüzlük soruşturması açıldı

2016-09-14 11:22 - Dünya

Türk sporculardan 1 gümüş, 3 bronz madalya

2016-09-14 16:22 - Spor

'Cep'te numara taşıma sayısı 97 milyonu geçti

2016-09-11 14:47 - Teknoloji

Çalıntı TIR, TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu

2016-09-12 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

İBB soruşturmasının şüphelisi Yıldız'a ait olduğu iddia edilen 4 bin 500 hediye market çekine el konuldu

22:51 - Gündem

Diyarbakır'da kardeşini ve yakınını kurtarmak isterken nehirde kaybolan genç aranıyor

20:58 - Gündem

Marmara Adası açıklarında makine dairesinde yangın çıkan feribot iskeleye yanaştırıldı

19:57 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını mağduru aile, görevini ihmal eden herkesin sorumluluğunu üstlenmesini istiyor

15:58 - Gündem

Marmara Adası açıklarında seyir halindeki feribotun makine dairesinde yangın çıktı

18:47 - Gündem

Günün Manşetleri

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Chelsea kazandı

00:28 - Spor

ABD'nin Texas eyaletinde aşırı yağışlar sebebiyle sel baskını uyarısı yapıldı

23:28 - Dünya

İBB soruşturmasının şüphelisi Yıldız'a ait olduğu iddia edilen 4 bin 500 hediye market çekine el konuldu

22:51 - Gündem

Nijerya Devlet eski Başkanı Buhari vefat etti

22:48 - Dünya

DMM'den Galata Kulesi'nde çekilen yanıltıcı nitelikteki videoya ilişkin açıklama

22:46 - Medya