?>

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılışı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Ankara

Uçan Süpürge Vakfı tarafından yapılan açılış, şarkıcı Nükhet Duru'nun müzik dinletisi ve festivalin onursal başkanı Türkan Şoray'ın konuşmasıyla başladı.

Şoray, çoğu son bir yıl içinde çekilen festival kapsamındaki kadın filmlerinin herkesi sevgi ve barışta birleştirilmesi dileğinde bulundu.

Törenin sunuculuğunu Ece Dizdar ve Yetkin Dikinciler yaptı.

Bu yıl 1301 film başvurusu yapılan festivalin açılışında, yarışmalı bölümde yer alacak filmlerin kısa gösterimleri yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan'ın konuşması

Festival açılışı için video konferans yöntemiyle bağlantı kurulan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kadınların hayatta birer aktör ve yönetici olduğunu dile getirdi.

Kadınların aldığı kararların insanları etkilediğine dikkati çeken Demircan, sinemanın kültürü aktardığını ve hayatı yönlendirdiğini söyledi.

Kadınlara sinemada daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Demircan, "Bu yıl 23'üncüsünü yaptığınız bu festivali alkışlıyorum. Bu işe katkı veren, katılan emek sarf eden herkesi sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Ödül töreni

Bakan Yardımcısı Demircan'ın konuşmasının ardından, geçen hafta isimleri açıklanan ödül sahipleri ile bağlantı kuruldu ve ödüle ilişkin görüşleri alındı.

"Genç Cadı Ödülü"nün sahibi Cemre Ebüzziya, ödüle layık görüldüğü için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ebüzziya, ödülü annesine ithaf ettiğini dile getirdi.

"Bilge Olgaç Başarı Ödülü"nün üç sahibinden biri olan senarist ve yönetmen Handan İpekçi, salgın hastalık döneminde festivalin düzenlenmesinden ve ödül almaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

"Bilge Olgaç Başarı Ödülü"nün diğer sahibi yapımcı Sevil Demirci ise "Bilge Olgaç ödülünü almak gerçekten onur verici." diye konuştu.

Aynı ödüle layık görülen yazar ve yönetmen Işıl Özgentürk de ödülü daha adil bir dünya için mücadele eden bütün kadınlara adadığını söyledi.

Vakfın "Onur Ödülü"ne layık görülen iki isimden biri olan Şahika Tekand, "Bu kadar zor günlerde böyle bir sevinci beklemiyordum. Büyük onur duydum. Bütün uçan süpürge ekibine çok çok teşekkürler." ifadesini kullandı.

"Onur Ödülü"nün diğer sahibi Nebahat Çehre ile bağlantı kurulamazken, ödül hakkında gerçekleştirilen söyleşinin festivalin son gününde yayımlanacağı duyuruldu.

Festival, 14 Mayıs'a kadar devam edecek.

Festival kapsamındaki filmler vakfın internet sitesi üzerinden, diğer etkinlikler ise internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

New York'taki Türk derneğinin yardımları takdir topladı

2020-05-02 12:52 - Dünya

Asırlardır kutlanan renkli buluşma: 'Hıdırellez'

2020-05-04 15:05 - Kültür Sanat

İtalya yarın kademeli normale dönüşü başlatıyor

2020-05-03 13:17 - Dünya

Vodafone, ramazan ayına özel ek paket imkanı sunuyor

2020-05-05 13:13 - Genel

Rus milyarder iş adamı Bosov intihar etti

2020-05-06 23:37 - Dünya

Şanlıurfa'da kutsal mekanlar arasındaki ulaşım kısalıyor

2020-05-05 14:52 - Gündem

İngiltere, Kovid-19/ koronavirüs kısıtlamalarını 'sınırlı' gevşetecek

2020-05-07 19:42 - Dünya

Turşu ihracatı Kovid-19/ koronavirüs etkisiyle rekora koşuyor

2020-05-05 15:22 - Ekonomi

Belçika'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 50 bini geçti

2020-05-05 15:32 - Dünya

Belçika'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 60 bine yaklaştı

2020-05-06 15:42 - Dünya

İlgili Haberler

Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 12 bölgede 21 yeni oyun sahneleyecek

18:53 - Kültür Sanat

Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı

19:52 - Kültür Sanat

Farklı sanat dallarının birleşimiyle ortaya çıkan 'neva' ile ahşap eserler üretiyor

11:42 - Kültür Sanat

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler vefat etti

15:53 - Kültür Sanat

Bosna Hersek'te Osmanlı mirası köprüye ev sahipliği yapan Mostar, her mevsim turistlerin uğrak noktası

12:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına 175 deniz mili kaldı

23:57 - Dünya