?>

211 adrese 2 bin 500 polisle uyuşturucu operasyonu

Adana merkezli 5 ilde 211 adrese, 2 bin 500 polisle, drone, helikopter ve özel harekat destekli "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" adlı uyuşturucu operasyonu yapıldı.

Asayiş - 8 yıl önce

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir Adana merkezli İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da 211 adreste "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarının varlığını tespih etti. Polis bir süre 5 ilde zanlıları teknik ve fiziki olarak takip etti. Polis yaklaşık 3 aylık bir takibin sonucunda operasyon için düğmeye bastı.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın bizzat yönettiği ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ tarafından şehit edilen polis kardeşler "Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler" isminin verildiği operasyon şafak vakti 5 ilde 211 adreste eş zamanlı başladı. Özel harekat, çevik kuvvet, asayiş şube, terörle mücadele ekiplerinden oluşan 2 bin 500 polis tek tek adreslere girdi.

"Özel harekat polisleri kapıları kırdı"

Saat 05.20'de tek tek adreslere girilmeye başlandı. Özel harekat polisi uyuşturucu tacirlerinin kapılarını koç başı ile kırarak içerilere girip şahısları etkisiz hale getirdi. Özel harekat ve narkotik ekiplerinin evlere girmesi nefesleri kesti. Polis daha sonra girilen evlerde uyuşturucu araması yaptı. Yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

"Emniyet müdürü baskın yapılan adresleri gezdi"

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'da Adana tarihinin en büyük torbacı operasyonunda basılan evleri tek tek gezip polisleri talimatlar verdi. Yıldız, operasyona 15 Temmuz şehidi olan Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler isminin verildiğini belirterek, "Uyuşturucuyla mücadelede etmede kararlıyız. Adana'da uyuşturucunun kökünü kazımaya kararlıyız. Bu zehir illeti, gençliğimizi, geleceğimizi çalan uyuşturucu ile mücadele sonuna kadar devam edecek" dedi.

"Ankara'dan 30 kişilik ekip geldi"

Bu arada helikopterli, droneli operasyona Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan da 30 kişilik ekip katıldı. Ayrıca Ankara'dan Trend isimli hassas burunlu narkotik köpeği de getirildi. Köpek baskın yapılan evlerde arama yaptı. Yapılan aramalarda köpek çok miktarda uyuşturucu buldu. Operasyon sırasında ayrıca çok sayıda kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Operasyon devam ediyor.

Fatih Keçe-Süleyman Cenk İdaye  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Stajyer öğrenci kaynar kazana düştü

2017-09-20 18:17 - Asayiş

Uşak'ta facia ucuz atlatıldı

2017-09-20 21:47 - Asayiş

Erdoğan Kosova Cumhurbaşkanı Taçi ile görüştü

2017-09-20 05:47 - Dünya

Kılıçdaroğlu Yalova'da düğün törenine katıldı

2017-09-25 00:42 - Siyaset

Karadenizli balıkçıların umudu 'Kestane Karası Fırtınası'

2017-09-22 17:32 - Ekonomi

Kayseri merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 9 tutuklama

2017-09-20 13:37 - Gündem

'Gazze'de insani durum kötüleşiyor'

2017-09-23 02:57 - Dünya

ABD'den IKBY referandumu uyarısı

2017-09-24 15:32 - Dünya

Ölüm kavşağında yine kaza

2017-09-21 11:52 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

2017-09-24 23:33 - Genel

İlgili Haberler

İstanbul'da aracıyla bir başka sürücünün önünü kesmeye çalışan kişi yakalandı

10:38 - Asayiş

Başkentte apartman dairesinde meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

08:38 - Asayiş

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş

Safranbolu'da tarihi konakta çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri yaralandı

08:53 - Asayiş

İzmir, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 zanlı gözaltına alındı

08:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Doğu Akdeniz 2025 Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

21:27 - Gündem

Mersin'de su kesintisinin uzamasına MESKİ'nin deplase çalışmasındaki arıza neden oldu

21:13 - Gündem

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'u kabul etti

20:37 - Gündem

Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın: Bazı sıkıntıları çözmek kolay değil

20:33 - Spor