?>

2 ayda tamamlanan Defne Devlet Hastanesinde hasta yoğunluğu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 60 günde yapımı tamamlanan Defne Devlet Hastanesinde hasta yoğunluğu yaşanıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Mart'ta temeli atılan ve 21 Mayıs'ta açılışı yapılan 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, dün itibarıyla hasta kabulüne başladı.

Girişindeki "İnsanlık merhamet üzerine kuruludur" yazısıyla hastaları karşılayan hastane, ilk gün olan 22 Mayıs'ta çok sayıda Hataylı depremzedeye sağlık hizmeti verdi.

Rekor sürede yapımı tamamlanan hastanede, vatandaşların yoğunluğu bugün de devam etti.

Defne Devlet Hastanesi Başhekimi İmadettin Alpay Özkaya, AA muhabirine, hastanede ilk günde çok sayıda hastayı kabul ettiklerini söyledi.

Çevre ilçelerden de hastaların Defne Devlet Hastanesini tercih ettiğini belirten Özkaya, şöyle konuştu:

"Çok şükür halkımız bu hastaneye kavuştu, çok da güzel bir hastane oldu, çok da çabuk yapıldı. Şaşırdım çünkü bu kadar fazla hasta beklemiyordum. Dün ve bugün inanılmaz bir hasta yoğunluğu var. Tabii şu anda Antakya'da en teşkilatlı, en donanımlı hastane burası. Vatandaşlarımızın burayı tercih etmelerindeki sebeplerinden bir tanesi de bu. Birçok branşı burada bulabiliyoruz, yani 18 polikliniğimiz şu anda aktif olarak hizmet veriyor. İnsanlarımız böyle bir hizmeti zaten bekliyorlardı, istekleri vardı ve çok şükür onlar da bu hizmete kavuştular, burayı sahiplendiler ve 'burası bizim hastanemiz' diyorlar."

Özkaya, Defne Devlet Hastanesi acil servisinin de 24 saat açık olduğunu dile getirdi.

Obez hastalar da MR cihazından faydalanabilecek

İlerleyen günlerde sağlık hizmetlerinde çeşitliliğin olacağını ifade eden Özkaya, hastane bünyesindeki MR cihazının 250 kilograma kadar olan bir hastanın görüntüleme hizmetini yerine getirdiğini kaydetti.

Bu anlamda, obez hastaların da MR için artık diğer illere sevkinin önüne geçildiğini aktaran Özkaya, "Aynı zamanda MR'ı tam randımanlı kullandığımız zaman 24 saat içerisinde 80 noktanın görüntülemesini yapabileceğiz. Bu uzun kuyrukları, uzun randevuları da ortadan kaldıracak." diye konuştu.

Özkaya, şimdiden MR için hasta randevularını almaya başladıklarını belirtti.

Hastane kapasitesindeki 300 yatağın acil durumda yoğun bakım yatağına dönüştürülebildiğini anımsatan Özkaya, "Her yaşadığımız sıkıntıdan, olaydan bir ders alıyoruz ve bunu mükemmel bir şekilde teknolojilerle donatarak halkımıza sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN, Malezya'ya güç katıyor

2023-05-23 13:47 - Ekonomi

Bakan Akar, Kayserispor'un Yunan stoperine sürpriz yaptı

2023-05-22 14:52 - Spor

Fenerbahçe kupada final için sahaya çıkıyor

2023-05-23 09:14 - Spor

Doğu Anadolu için fırtına uyarısı

2023-05-22 16:37 - Asayiş

ABD ekonomisinde borç limiti açmazı, ekonomik ve finansal fırtınaya yönelik endişeleri ivmeliyor

2023-05-23 11:44 - Ekonomi

Türk mutfağının lezzetleri Hırvatistan'da tanıtıldı

2023-05-23 11:53 - Dünya

New York'taki Türkevi saldırıya uğradı

2023-05-22 15:58 - Dünya

Bilgi neydi? Bilgi; Liyakatti! -Serkan Yıldız yazdı-

2023-05-20 21:30 - En Son Yazılar

Şanlıurfa'da sağanak ve dolu, sera ve tarlalara zarar verdi

2023-05-21 15:48 - Gündem

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2023-05-21 19:32 - Dünya

İlgili Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 13 gözaltı

09:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

MSB, Rize'de selden etkilenen vatandaşların helikopterle tahliyesine ilişkin paylaşım yaptı

22:43 - Gündem

Bakan Yumaklı: Su ile ilgili dün ne yaptıysak, bugün ve yarın daha fazlasını yapacağız

20:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile kıyaslanmasına soruşturma

19:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne Hırvatistan'da başlayacak

10:43 - Spor

Filistin Devleti'ni tanıyan Fransa'nın Gazze'deki soykırımı durdurmak için harekete g

10:38 - Dünya

Finansal Hizmetler Güven Endeksi eylülde arttı

10:33 - Ekonomi

UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşaması heyecanı başlıyor

10:23 - Spor

Beşiktaş, erteleme maçında yarın Kayserispor'a konuk olacak

10:18 - Spor