2,5 yaşındaki Ferhat, 25 saat sonra kayalıklarda bulundu

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde bir köyde dün kaybolan 2,5 yaşındaki Ferhat Yıldırım, 25 saat sonra kayalıklarda sıkışmış olarak bulundu. Kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarılan küçük çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Asayiş - 9 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Habercik köyünde ikamet eden Cemil ve Zübeyde Yıldırım çiftinin 2,5 yaşındaki çocukları Ferhat dün sabah 10.00 sıralarında evin önünde oynarken kayboldu. Çocuklarını göremeyen aile, ilk önce kendi imkanları ve köylülerin yardımı ile arama yaptı. Bir sonuç alamayan aile bunun üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı, köy korucuları ve İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Köye gelen ekipler gruplar halinde mola vermeden dünden bugüne kadar arama yaptı. Bu sırada çevre köylerdeki tüm camilerden de anons yapıldı.
Kayalıklara sıkışmış bulundu
Ekipler ve köylülerin katıldığı 24 saat aralıksız devam eden arama çalışması bugün sonuç verdi. Küçük çocuk, köyün 5 kilometre uzağında dağlık alanda iki kaya arasında sıkışmış bulundu. Kurtarma ekipleri çevre güvenliğini alarak küçük çocuğu sıkıştığı yerden çıkarma çalışmalarına başladı. Kayanın altını boşaltan ekipler, halatla kayayı yerinden oynattı. Yarım saat süren çalışma sonrası küçük Ferhat sıkıştığı yerden çıkarıldı.
İlk müdahale olay yerinde yapıldı
Kurtarılan çocuk olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan ve sağlık durumu iyi olduğu belirlenen çocuk, her ihtimale karşı ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Yeğeni ile ilgili bilgi veren amca Hacı Yıldırım, "Yeğenim dün en son 10 civarından görülmüş. 11.00’da fark etmişler kaybolduğunu cuma namazından sonra tüm köylülere haber verildi. Anonslar yapıldı. O saatten sonra komşu köylerden dahi gelip aram yaptık. Her yer arandı. Jandarma, AFAD ve köy koruyucuları geldi. Dünden beri aranıyordu. En son bugün 11.00 civarlarında yukarıda dağlık alanda 2 kaya arasına sıkışmış şekilde bulundu. Ekipler ve tüm köylülerin yardımı ile kaya arasından çıkartıldı" dedi.
Yeğeninin sağlık durumunun iyi olduğu da aktaran amca Yıldırım, ayağında şişlik olduğunu sağlık ekiplerinin gerekli müdahaleyi yaptığını kaydetti.
Kamil Cankılıç - Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarlada yazdığı roman kaymakamlığın desteğiyle yayımladı

2017-09-29 17:02 - Çevre-Hayat

FETÖ'den firari askerler kontrol noktasında yakalandı

2017-09-26 23:32 - Gündem

'Yunanistan adalarına gerekirse hiç gitmeyiz'

2017-09-27 00:22 - Dünya

Gazzeli çocuk esnekliğiyle Guinness'e aday

2017-09-27 18:17 - Dünya

Danıştay'dan flaş yaz saati kararı

2017-09-27 18:32 - Genel

Google'dan MEB'e yazılım eğitimi desteği

2017-09-27 19:00 - Genel

Almanya'da sandık çıkış anketinden Merkel çıktı

2017-09-24 22:22 - Dünya

'Perşembe günü yeni İBB başkanını seçeceğiz'

2017-09-26 17:02 - Gündem

Caner'e 'Dolar'lı tepki

2017-09-23 21:47 - Spor

Başbakan Yardımcısı Işık, Diyarbakır'da esnafı ziyaret etti

2017-09-24 22:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Asayiş

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Asayiş

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Asayiş

28 ildeki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 69 şüpheli tutuklandı

12:02 - Asayiş

Kayseri'de asayiş operasyonunda 104 zanlı yakalandı

15:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset