?>

19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında beraberindeki heyet ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk'ün Samsun'a gelişini temsilen Türk bayrağı, Tütün İskelesi'nden karaya çıkarıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Yolu'nda Bandırma Vapuru'nu simgeleyen ve o dönem Tütün İskelesi olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede tören düzenlendi.

Atatürk ile silah arkadaşlarının heykellerinin de yer aldığı alandaki törende, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da karaya çıkmasını sembolize eden Türk bayrağı, bir deniz subayı, iki deniz eri ve iki piyade askeri tarafından taşınarak karaya çıkarıldı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele'nin 103. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dağlı, "Bundan 103 yıl önce bugün, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak kadim milletimizin istiklal meşalesinin ateşi, istikbale atılan ilk adımla burada yakılmıştı. 103 yıl sonra bugün de aynı ruh ve inançla bu şanlı mücadelenin sembolü, milletimizin şerefi olan al bayrağımız, geleceğimizin teminatı Türk gençliğine teslim edilecektir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs, hem bir milletin bağımsızlık mücadelesinin sembolü hem de geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın neferi gençlerimizin bayramıdır. Bu bayram gençlerimize, umutsuzluğa düştükleri her an yeni bir başlangıcın ilhamını vermektedir."

Daha sonra Türk bayrağı, deniz subayı tarafından izcilere teslim edildi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

İstanbul Valiliği koordinesinde İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen törende, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu anıta çelenk sundu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve siyasi partilerin temsilcileri de anıta çelenk bıraktı.

Mersin

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir araya gelen 1919 genç, Atatürk'ün imzası ve silüetini oluşturdu.

Erdemli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 19 Mayıs kapsamında "1919 Gençle Zeybek" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında 1919 genç Devlet Bahçeli Meydanı'nda bir araya geldi.

Zeybek oynayarak 19 Mayıs'ı kutlayan gençler, Atatürk'ün imzası ve silüetini oluşturdu.

Gençlerin performansı klip haline getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 1919 gençle aynı ruh ve heyecanla adım atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Büyük Atatürk'ün sevdiği, gençlere armağan ettiği bayramı, Atatürk'ün yine en çok sevdiği oyunla, 1919 gencimizle yad ediyoruz. 19 Mayıs kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ermenistan'da bazı vatandaşlar: Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını niye yakıyoruz ki?!

2022-05-12 20:39 - Özel Haber

Kamu ihalelerinde ek fiyat farkı uygulamalarının ayrıntıları belli oldu

2022-05-13 15:13 - Gündem

Çin Donanması, en büyük muhribi Lhasa ile Sarı Deniz'de tatbikat yaptı

2022-05-16 10:07 - Dünya

Putin'den Avrupa'nın enerji yaptırımlarına 'ekonomik intihar' eleştirisi

2022-05-17 17:02 - Dünya

19 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

2022-05-19 10:55 - Gündem

Güney Afrika'da Kovid-19 vaka sayılarındaki artış dikkati çekiyor

2022-05-12 18:44 - Dünya

Uganda Devlet Başkanı Museveni: Türk yatırımlarından memnunuz

2022-05-12 20:55 - Dünya

Liverpool, İngiltere Federasyon Kupası'nın sahibi oldu

2022-05-14 22:40 - Spor

Turizmciler Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerine rağmen sezondan umutlu

2022-05-15 11:41 - Ekonomi

Galatasaray'da sportif danışman Campos, görevini bıraktı

2022-05-12 16:55 - Spor

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 18 şüpheli tutuklandı

05:12 - Gündem

DMM, İsrail'in propaganda hesaplarının paylaşımlarını yalanladı

23:58 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 30 şüpheliye tutuklama talebi

21:18 - Gündem

Bakan Kurum: İstanbul'da 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

19:37 - Gündem

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor

09:23 - Spor

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçları yarın oynanacak

09:18 - Spor

Küresel piyasalar, tarifelerin gölgesinde büyüme verilerine odaklandı

09:13 - Ekonomi

Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 169 şüpheli yakalandı

08:47 - Asayiş