?>

'18. Geleceğin Sineması' yarışmasını kazanan isimler açıklandı

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa film filmler çekebilmeleri için gerekli desteği sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "18. Geleceğin Sineması" yarışmasını kazanan isimler belli oldu.

Kültür Sanat - 4 yıl önce

İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) danışmanlığı ve iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğin ödül töreni Maximum Uniq Açıkhava'da gerçekleştirildi.

"Balık" filmiyle Emirhan Cangül yarışmada birincilik ödülüne layık görülürken, "Kuş Olsam" filmiyle Cüneyt Işık ikinci, "Anı Rüyası" adlı yapımıyla da Nadir Kağan Kocakaya üçüncü oldu.

Oyuncu Cansel Elçin'in sunuculuğunu üstlendiği etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sinemanın önemine işaret ettiği konuşmasında, beyazperdeden sızarak insanları bir araya getiren ışığın bir sevda öyküsü olduğunu anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni hedeflere koşan gençlerin, geleceği sanatla güzelleştirme çabasını gururla gerçekleştirdiklerini ve desteklemeye canla başla devam ettiklerini aktaran Demircan, "Ulusal sinema eserlerinin yaygın olarak izleyiciye ulaştırılmasını sağlamak ve sanat bilincini yükseltmek adına politikalar üreterek, bu amaca hizmet eden projeleri destekleyerek nitelikli eser üretimini teşvik ediyor ve kültür mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Demircan, Geleceğin Sineması yarışmasının Türk sinema sanatına verilen emeğin taçlanmış hali olduğunun altını çizerek, yıllar sonra da gençlerin parlak zihinlerindeki ilk fikirden senaryo aşamasına, çekim aşamasından seyirciyle buluşmasına kadarki tüm süreç boyunca destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Tecrübeli ve bilgili gençler yetiştirmekten gurur duyuyoruz"

TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan da yarışma ile gençlerin hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü kaydederek, "Bu yarışmayla öğrencilerimizin senaryolarını filme dönüştürmelerinde onlara destek olmanın mutluluğunu yaşıyor, sinema sektörümüze tecrübeli ve bilgili gençler yetiştirmekten gurur duyuyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Bu yıl başlatılan Genç Gönüllüler Birimi ve Çocuk Kulübü projelerine de değinen Okan, her yaştan sinemaseveri sektörün önde gelen isimleriyle buluşturmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyerek, bu etkinlikleri gerçekleştirme aşamasında destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve BKM Üst Yöneticisi (CEO) Zümrüt Arol Bekçe başkanlığındaki jüride, Nişantaşı Üniversitesi Radyo, TV-Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Burcu Kurtiş, yönetmen ve senarist Emre Kavuk, oyuncu Yiğit Kirazcı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat yer aldı.

Finale kalan 20 eser arasından desteğe hak kazanan 10 projeye TÜRSAK tarafından altışar bin lira maddi destek ile danışmanlık desteği verildi. Yarışmada ayrıca finale kalarak filmlerini çeken Seher Davran, Yalçın Dilsiz, Hakan Erdal, Ayşenur Karasu ve Esen Demir de plaket aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Avrupa'da Randers deplasmanında

2021-08-18 13:11 - Spor

'Bu oyunun karşısında kaybettik diye gerçekten üzgünüm'

2021-08-20 02:56 - Spor

Tüketici güven endeksi ağustosta azaldı

2021-08-23 13:31 - Ekonomi

Borsa günü 2 ayın en yüksek seviyesinden tamamladı

2021-08-17 21:36 - Ekonomi

Malezya'nın yeni Başbakanı Yakub yemin ederek görevine başladı

2021-08-21 14:26 - Dünya

Savunmadaki büyük buluşma IDEF sınırları zorluyor

2021-08-21 14:51 - Ekonomi

Delta varyantı Kovid-19 yoğun bakımındaki aşısız gençlerin sayısını artırıyor

2021-08-17 18:41 - Sağlık

A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı

2021-08-19 02:06 - Spor

Sel felaketini yaşayan Babaçay köyü sakinlerinden evlerine hüzünlü veda

2021-08-21 15:21 - Çevre-Hayat

Almanya, Afganistan'daki yerel personelin tahliyesi için Taliban'la doğrudan müzakere yürütecek

2021-08-17 23:46 - Dünya

İlgili Haberler

Kuruyan ağaçları sanat eserine dönüştürüyor

12:48 - Kültür Sanat

Roma'da tarihi Trevi Çeşmesi'nin ışıkları Gazze için söndürüldü

02:06 - Kültür Sanat

Bozdağ Film Platoları, yeni dönemde ziyaretçilere kapsamlı bir kültür rotası sunuyor

23:55 - Kültür Sanat

Yazar Mustafa Kutlu ve yönetmen Ahmet Sönmez, TRT 12 Punto'ya konuk oldu

21:39 - Kültür Sanat

Son yorgancı, son yorgan: 72 yaşındaki yorgan ustası yetiştirecek çırak bulamıyor

15:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Başkentte dün etkili olan sağanak nedeniyle 1402 noktaya müdahale edildi

23:08 - Gündem

Berlin’de düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde çok sayıda kişi gözaltına alındı

22:22 - Dünya

Çorum'da sağanak nedeniyle dereler taştı

22:18 - Asayiş

Sultangazi'de kent ormanında çıkan yangın söndürüldü

21:28 - Asayiş

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ukraynalılar teslim olmamalı ve toprak bütünlüklerinin ihlalini kabul etmemeliler

19:54 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor