17 yaşındaki genç ahşabı yakarak sanata dönüştürüyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Doğruca Mahallesi'nde baba mesleğini yapan 17 yaşındaki Halil Can Akgül, ahşabı ateşle buluşturup birbirinden özel eserler ortaya çıkartıyor.

Gündem - 7 yıl önce

Bandırma ilçesine bağlı kırsal Doğruca Mahallesi'nde ikamet eden Halil Can Akgül, 2016 yılında marangoz atölyesi olan babası Ahmet Akgül'ü kalp krizi nedeniyle kaybetti. 17 yaşındaki Halil Can, babası öldükten sonra baba mesleği marangozluk mesleğini devam ettirdi. Aynı zamanda Bandırma Endüstri Mesleki Anadolu Lisesi Mobilya Bölümünü seçen Halil Can, hafta içinde okuluna devam edip, boş zamanlarında atölyede ahşap yakma işiyle uğraşıyor.

"Hem okuyorum hem de bu işlerle uğraşıyorum"

Halil Can Akgül, “17 yaşındayım. 2016 yılında babamı kalp krizi nedeniyle kaybettik. Babam marangozluk işleriyle uğraşmaktaydı. Ben de Bandırma Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mobilya bölümünü okumaktayım. Baba mesleğini devam ettireceğim. Bende de ahşap yakma merakı oluştu. Hem okuyorum hem de bu işlerle uğraşıyorum. Baba mesleğim olan marangozluk mesleğinden ben de ekmeğimi bu işte kazanacağım. Ahşap yakma işinde birçok eserler ortaya koydum. Boş zamanlarımda ve okulda ahşap yakma işlerini yaparak kişisel sergimi de açmış oldum. İlk yaptığım zamanlar çok zorlandım, daha sonra büyük çabalar sonrasında hayalimdeki her nesneyi tuvale teker teker işliyorum. Yakma makinesinin her dokunuşunda küçük izler bırakıyor ve bu küçük izler sanata dönüşüyor. Bu zamana kadar 16 tane eser yaptım. Ahşap yakma sanatıyla vaktim oldukça ilgileneceğim. Bana desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu iş benim hayata tutunmama vesile oldu" dedi.
Kaynak: IHA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla'da 128 bekçi göreve başladı

2019-03-02 05:32 - Asayiş

Borsa ilk yarıda yükseldi

2019-02-28 16:53 - Ekonomi

Vizyonda bu hafta

2019-02-28 21:02 - Kültür Sanat

Afganistan'da sel felaketi: 12 ölü

2019-03-02 21:07 - Dünya

Borsa haftayı düşüşle tamamladı

2019-03-01 21:21 - Ekonomi

'Türkiye, dünyanın en yeni en modern spor tesislerine sahip'

2019-03-02 21:27 - Siyaset

Gizem Elmaağaçlı'dan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

2019-03-02 21:56 - Spor

Emre Zafer Barnes, gümüş madalya kazandı

2019-03-03 03:02 - Spor

Egea Sport Cenevre'de boy gösterecek

2019-03-01 15:23 - Ekonomi

ABD'nin Suudi Arabistan'a nükleer reaktör satacağı iddiası

2019-03-03 11:32 - Dünya

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya