17 ilde 2 bin 200 kişi 'gönüllülük' çağrısı yapacak

Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği ve Birleşmiş Milletler Türkiye Programı iş birliğinde, gönüllülük bilincinin herkes tarafından benimsenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara
Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği ve Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Programı iş birliğinde, yarın 17 ilde eş zamanlı olarak, 2 bin 200 gönüllünün katılımıyla engelsiz hayat, çevre temizliği, huzurevi ve köy okulu ziyaretleri, fidan dikimi, uçurtma şenliği gibi birçok etkinlik düzenlenecek.
Etkinlik Koordinatörü Reyhan Çomak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü yapılan faaliyetlerin sadece vatandaşların değil toplumların kalkınması için de önemli olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler Türkiye Programı desteğiyle gönüllülük bilincinin herkes tarafından benimsenmesi amacıyla bu programı düzenlendiklerini ifade etti.
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü sahada geçirmek istediklerini aktaran Çomak, yapacakları etkinliklerin, BM üyesi 193 ülkenin kabul ettiği, iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi temaların yer aldığı 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacına (SKA) dayandığını söyledi.
Çomak, yapılacak programlarda gönüllülerin tüm toplum kesimleriyle iş birliği içinde çalışmalar yapacağına ve çeşitli stantlar açacağına değinerek, "Örneğin engelsiz hayat stantları olacak. Ziyaretçilerin engellilerle empati kurmalarını sağlamak için buralarda parkurlar oluşturulacak. Sağlıklı yaşam standında bilgilendirme yapılacak. Çevreyi tanıma ve koruma standında da geri dönüşüm malzemeleri anlatılacak." diye konuştu.
Stantların açılışından sonra "gönüllülük maratonu" adı verilen bir yürüyüşün yapılacağını ve gönüllülerin çevre temizliği yapacağını aktaran Çomak, "Ayrıca gönüllülerimiz, yürüdükleri süre zarfında 'Gönüllülük gülümsemeyle başlar' sloganını temsil eden gülen suratlı rozetlerle takacaklar." dedi.
"Amacımız dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek"
Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Başkanı Erol Öztamur ise her ilde farklı etkinlikler düzenleneceğini belirterek, "Bazı illerimizde, gönüllüler köy okulundaki çocuklarla vakit geçirecek, bazı illerimizdeki gönüllüler, iklim şartları el veriyorsa fidan dikecek, uçurtma şenliği yapacak, huzurevi ziyareti, engelli bireylerle etkinlikler gerçekleştirecekler. Tam 2 bin 200 gönüllü sahada olacak. Etkinliklere 50 bin kişinin katılmasını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
Damla Gönüllüleri temsilciliklerinin bulunduğu Adana, Antalya, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sakarya, Şırnak olmak üzere 17 ilde etkinliklerin yapılacağını aktaran Öztamur, etkinliklere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da davet edildiğini söyledi.

Öztamur, şunları kaydetti:

"Gönüllülük faaliyetlerini, bir yaşam tarzı haline getirmek amacıyla 5 Aralık'ta sahaya iniyoruz. Amacımız, dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek. Belli bir yaştan sonra insanlar gönüllülük kavramını sadece bağış odağında bırakıyorlar. Biz, bunun dışına çıkmak istiyoruz. Bir hayatın gönüllü olarak nasıl geçirilebildiğini anlatmak, yapılan faaliyetlerle başka insanların yaşamına dokunmak, onların duygularını hissetmek istiyoruz."
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2013'te başlatılan Damla Projesi'ne katılan gönüllü gençlerin kurduğu Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği, faaliyetlerini halen 42 ilde ve 8 ülkede 20 bin gönüllü ile devam ediyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'4. Dünya Göçebe Oyunları 2020 yılında Bursa'da yapılacak'

2019-11-30 18:47 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zirve gayet iyi geçti

2019-12-03 22:52 - Dünya

Belçika'da sarı yelekliler gösteri düzenledi

2019-11-30 21:52 - Dünya

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi İstanbulspor

2019-12-02 13:47 - Spor

'Bugüne kadar 49 milyon 270 bin yeni nesil kimlik kartı verildi'

2019-12-02 13:57 - Gündem

NATO Londra Deklarasyonu yayımlandı

2019-12-04 19:17 - Dünya

NATO'dan erken uyarı ve gözlem uçakları için dev yatırım

2019-11-27 22:17 - Dünya

Macron: Suriye konusunda tüm belirsizlikler ortadan kalkmadı

2019-12-04 00:12 - Dünya

Süper Lig'in lideri Sivasspor kupa maçına hazır

2019-12-02 14:22 - Spor

ABD Başkanı Trump: G7 Zirvesini Camp David'de yapacağız

2019-12-03 23:18 - Genel

İlgili Haberler

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya