'155 Polis İmdat'ta sahur

Polis ihbar hattında görevli polis memurları görevlerinin başında sahur yapıyor.

Genel - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - "155 Polis İmdat Hattı Merkezi"nde görevli polis memurları, görevlerinin başında sahur yapıyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan 155 Polis İmdat İhbar Hattı Merkezi ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'nde görevli emniyet personeli, diğer emniyet birimlerindeki gibi 24 saat esasına göre görevlerini yerine getiriyor. Çağrı, kamera ve telsiz operatörlerinden oluşan personel, 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan şikayetleri, otomatik tanıma sistemine düşen bilgileri ve kameralardan tespit edilen olayları ilgili polis birimlerine ileterek, en kısa zamanda polisiye olaylara müdahale edilmesini sağlıyor.
"Masalarından kalkmadan görevlerinin başına sahur yapıyorlar"
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Hüseyin Selman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlükleri bünyesinde 300'e yakın polis memurunun görev yaptığını belirtti.
Personelin gelen ihbarlara en yakında bulunan polis ekiplerini sevk etmek suretiyle en kısa zamanda müdahale için ellerinden geleni özverili şekilde yaptığını aktaran Selman, "Ortalama günlük ihbar sayımız hafta içi 34 bin, hafta sonları 44 bin civarında. Ramazan ayında da çağrı merkezimizin işleyişi aksamadan görevlerini yapıyor. Personelimiz, yoğun zamanlarda masalarından kalkmadan görevlerinin başına sahur yapıyorlar." dedi.
"Polis, İstanbul'da İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca ihbar çağrılarına cevap verebiliyor"
"155 Polis İmdat" haber merkezinin işleyişi hakkında da bilgi veren polis müdürü Selman, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımız ihbarda bulunmak için bizi aradığında, 155'i çevirdiğinde aynı çağrı merkezlerindeki gibi ihbar alan arkadaşlarımız var. Çağrıyı cevaplayan arkadaşlarımız, ihbarla ilgili bilgileri sisteme girip bunu ilgili ilçeye veya şubeye iletiyor. Aynı zamanda bunu burada bırakmıyoruz, telsiz operatörlerimiz olay yerine en yakın polis birimini burada sistemden görebiliyor. Bu ekibi anons etmek suretiyle ekibi en kısa sürede olay yerine yönlendiriyoruz. Olay sonrasında yapılan müdahale ilgili de birimlerimiz telsiz ya da telefon yoluyla merkezimizi bilgilendiriyor. İstanbul '155 Polis İmdat'ta İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca ihbarları alabiliyor. Yabancı dillerde yapılan ihbarları değerlendiriyoruz. Sadece Türk vatandaşlarının değil ülkemizde bulunan misafir yabancı vatandaşların da ihbarlarını alabiliyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

Pentagon: Katar’daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımız yok

2017-06-06 00:17 - Genel

FETÖ'ye himmet iddianamesi kabul edildi

2017-05-31 19:07 - Gündem

Bakan Işık, yurt dışı ziyaretlerini iptal etti

2017-06-01 15:07 - Gündem

Çeşme'deki yazlıkların metrekare fiyatı 7 bin 261 liraya ulaştı

2017-06-01 14:59 - Genel

Yabancı öğrencilerin gözünden Türkiye'de ramazan

2017-06-03 15:55 - Genel

Adalet Bakanı Bozdağ: Türk milletinin aklıyla alay edercesine inkar ediyorlar

2017-06-02 17:59 - Genel

Warriors sahasında kayıpsız

2017-06-05 15:51 - Spor

Medipol Başakşehir'in tek eksiği kupa oldu

2017-06-04 15:57 - Spor

At arabası yayaya çarptı, 1 yaralı

2017-05-31 20:07 - Asayiş

Çeşme'de 116 kaçak göçmen yakalandı

2017-06-03 16:22 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kabul etti

19:43 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Amasya'da Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan zanlı yakalandı

19:28 - Gündem

Yunanistan'ın İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

19:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinde Meclisimiz bu hafta önemli bir adım attı

18:57 - Gündem