?>

'15 Temmuz şehit ve gazilerinin hesabı acilen sorulmalı'

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki Genelkurmay çatı davasını takip eden 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - Enes Duran

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili dava, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam ediyor. 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, yargılamaları yakından takip ediyor.

Duruşmayı izleyen 15 Temmuz gazisi Şinasi Kanat, sanıkların duruşma salonunda adeta "şov" yaptığını ve birbirlerine "komutanım" diye seslenerek mağdur yakınlarını rencide etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sanıkların kullandıkları ifadelerin gazi ve şehit yakınlarını çok üzdüğünü ifade eden Kanat, şöyle konuştu:

"Bunlar komutan değil, hiçbirinin rütbesi yok, hain bunlar. Hainin biri 'Kara Kuvvetleri personeliyim, darbe gecesi Akıncı Üssü'ne gittim.' diyor. Akıncı Üssü'nde senin ne işin var? Ben 24 ay askerlik yaptım, bunlar tamamen yalan söylüyor. Bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını, gerekirse idamın getirilmesini, idamla yargılanmalarını istiyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabı acilen sorulmalı. Devlet bu konuda elinden geleni yapmalı."

"En ağır şekilde yargılanmalarını bekliyoruz"

15 Temmuz gazisi Kazım Yılmaz da darbe teşebbüsünün yaşandığı gece Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralandığını belirterek, gaziler olarak yargı sürecini başından beri takip etmeye çalıştıklarını söyledi.

Avrupa Birliği üyelik sürecinden dolayı idam cezası getirmenin zor olacağını bildiklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Olağanüstü hal varken bunu bir şekilde çıkartabilirler. Avrupa Birliği'ne bağlı değilsek, idam getirilebilir. Yapsınlar referandum, gidelim orada da oyumuzu kullanalım. Yoksa bu hainliklerin sonu gelmez. Bunları başkası dinlese devleti suçlar. Bunlarla mücadele için tüm STK'ları, teşkilatları buraya bekliyoruz. İdamı istiyoruz ama olmazsa da en ağır şekilde yargılanmalarını bekliyoruz."

"Cumhurbaşkanımızın yanındayız"

15 Temmuz gazisi Mehmet Koca ise sanıkların kendilerini aklamak için akıl almaz yalanlar söylediklerini ifade ederek, "Ssanıklardan biri, darbenin sivil bir darbe olduğundan bahsetti. Bombalanan yerlerin boş olduğundan bahsetti. Bunları asla kabul etmiyoruz. Sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayız." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Konyaspor sahasında galip

2017-05-21 21:27 - Spor

Eski dekan tutuklandı

2017-05-19 20:17 - Asayiş

Baykal’dan "cumhurbaşkanı adayı" açıklaması

2017-05-21 01:22 - Gündem

3 terörist etkisiz hale getirildi

2017-05-18 10:37 - Genel

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi belli oldu

2017-05-18 19:44 - Genel

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 879

2017-05-24 21:37 - Ekonomi

Bebek yüzlü dolandırıcı yakayı ele verdi

2017-05-22 14:52 - Asayiş

Amerikalı astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonunu tamir ediyor

2017-05-23 19:47 - Teknoloji

Sedat Şahin’in villasına operasyon polis kamerasında

2017-05-18 18:37 - Asayiş

Acıkan çakal alışverişe çıktı

2017-05-23 12:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Konya'da etkili olan sağanak sele dönüştü

01:07 - Gündem

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, NeXT Sosyal'i anlattı

00:33 - Gündem

Termometreler 14 kentte 40 dereceyi aştı

22:28 - Gündem

Adana'da eğitim uçağı düştü, 2 kişi yaralandı

22:23 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

KDC ve Ruanda barış anlaşmasının uygulanması için ekonomik büyüme konulu iki toplantı düzenlendi

02:48 - Dünya

Trump, Witkoff'un Gazze ziyaretinin 'kıtlık ve gıda temini' konusuna odaklandığını söyledi

01:36 - Dünya

Kamçatka'da bir saat içinde büyüklükleri 5 ila 6,2 arasında değişen 3 deprem oldu

01:27 - Dünya

Yunanistan-İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

01:23 - Dünya

Konya'da etkili olan sağanak sele dönüştü

01:07 - Gündem