?>

13 yaşındaki minibüs şoförüne 11 yıl hapis istemi

Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümüne neden olan minibüs şoförü 13 yaşındaki R.A. hakkında "Bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Asayiş - 8 yıl önce

Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümüne neden olan minibüs şoförü 13 yaşındaki R.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Suça Sürüklenen Çocuk(SSÇ) R.A.’nın 8 Haziran 2017 tarihinde saat 17.00 sıralarında babasına ait olan aracın anahtarlarının bulunduğu yerden alarak abisi S.A. ile birlikte bindiği minibüsü kendisinin kullandığı anlatıldı. Aracı kullanırken hakimiyetini kaybederek önce yolda oynayan mağdur Mehmet Akif Tepe’ye çarparak yaralanmasına neden olan R.A.’nın evin duvarına çarparak araçla evin içine girdiği, evin içinde bulunan Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un ölümüne neden olduğu ve komşuların eve gelip aracı geri çekmesi ile maktullerin aracın altından çıkarıldığı belirtildi.

İddianamede, Suça Sürüklenen Çocuk R.A.'nın Karayolları Trafik Kanunu'nun, "Araçların hızlarını kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken azaltmamak" ve “aracın hızını aracın yük ve teknik özelliğine görüş yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak” kusurlarını işleyerek kazaya sebebiyet verdiği vurgulandı.

İddianamede, R.A.’nın ifadesinde babasının arabasının anahtarını dolabından aldığını ve yanında abisinin olduğunu söyleyerek “Arabayı ben kullanıyordum. Abim yan koltukta oturuyordu. Arabayı çalıştırdıktan 50 metre sonra yolda kaydım. Direksiyon sağa kaydı. Sola gittiğimizde bir şeye çarptığımızı hissetim. Biz kafamızı kaldırdığımızda evin içerisine girmiştik. Ben istemedim, böyle olacağını bilmedim” dediği belirtildi. R.A.’nın "Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasına" neden olmak suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Olayın Geçmişi

Sancaktepe'de 8 Haziran 2017 tarihinde aşırı hız yapan minibüs önüne bir çocuğu da katarak eve girmişti. Olay nedeniyle evde bulunan çocuklar Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un hayatını kaybetmişti. Olay sonrası başlatılan soruşturmada 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2 kez cezaevinden kaçan şahıs fidye olayına karışınca yakalandı

2017-06-19 18:07 - Asayiş

TİKAV, Bireysel Gelişim Programında 300'üncü mezununa ulaştı

2017-06-17 14:20 - Genel

İHKİB, ABD, Rusya ve İran için 129 lejyoner ihracatçı arıyor

2017-06-19 14:23 - Ekonomi

Yaşlı kadına aracın çarpma anı güvenlik kamerasında

2017-06-20 13:42 - Asayiş

Suudi Arabistan, 3 İran Devrim Muhafızını gözaltına aldı

2017-06-20 09:17 - Genel

Gazze'den Katar'a destek

2017-06-16 20:42 - Dünya

Yüksekova'da trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı, 3 kayıp

2017-06-18 21:27 - Asayiş

Küresel doğalgaz ihracatı arttı

2017-06-19 19:25 - Ekonomi

İzmir'de 6 milyonluk vurgun böyle ortaya çıktı

2017-06-19 21:07 - Asayiş

İzmir merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 6 gözaltı

2017-06-20 19:57 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir'de polis merkezine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın ifadesine ulaşıldı

15:43 - Asayiş

İzmir'de FETÖ operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

10:13 - Asayiş

Zeytinburnu'nda metrobüste çıkan yangın söndürüldü

09:48 - Asayiş

FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 15 gözaltı kararı

09:13 - Asayiş

74 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 183 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

08:58 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında 6 şüpheli daha tutuklandı

01:33 - Gündem

ABD Başkanı Trump'ın İngiltere ziyareti protestolarla başladı

01:18 - Dünya

Türkiye'den Suriye'nin Süveyda ili için açıklanan yol haritasına yönelik memnuniyet mesajı

01:13 - Gündem

Türkiye’den Siloam Yazıtı’nı alamayan Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef gösterdi

01:07 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftası 6 maçla başladı

00:58 - Spor