?>

'12 Punto TRT Senaryo Günleri 2021' başvuruları başladı

TRT'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği "12 Punto TRT Senaryo Günleri" için başvurular başladı.

Medya - 5 yıl önce

İstanbul

TRT'den yapılan açıklamaya göre, senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu olan etkinliğe, uzun ve kısa metrajlı film proje başvuruları "www.trt12punto.com" adresinden 12 Şubat'a kadar kabul edilecek.

"Uzun metrajlı film" kategorisinde uluslararası jüri tarafından seçilen 12 finalist arasından 4 projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, 4 projeye ise TRT Ön Alım Ödülü verilecek.

"Kısa metrajlı film" başvuruları arasından 12 projeye de TRT2 Kısa Film Yapım Ödülü takdim edilecek. Çekimlerin tamamlanmasıyla filmler TRT2'de yayımlanacak. Ön jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda seçilen 12 uzun metrajlı ve 12 kısa metrajlı film projeleri 12 Nisan'da açıklanacak.

Türk yapımcıların düşük paylı ortak olduğu uluslararası ortak yapımlar da 12 Şubat'a kadar etkinliğe başvurabilecek. Geçen yıl ilk kez verilen "TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü" ile Türk sinemasının uluslararası alanda bilinirliğinin artmasına da katkı sağlanacak.

Bu yılki "Ustaya Saygı" ödülüne yönetmen Semih Kaplanoğlu layık görüldü

Etkinlik kapsamında her yıl Türk sinemasının bir usta ismine verilen "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü"nün bu seneki sahibi, Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Fikret" isimli yeni film projesi oldu.

"Bağlılık Fikret", Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur romanını sinemaya aktarmak isteyen 40 yaşlarında bir yönetmenin hikayesini 1930'ların Türkiye'si ve bugünün arasında seyahat ederek anlatıyor.

İlk kez geçen sene verilen "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü"nü "Kuru Otlar Üstüne" isimli son projesiyle Nuri Bilge Ceylan kazanmıştı.

Geçen yıl 600'e yakın uzun ve kısa metrajlı proje başvurusu yapıldı

Etkinliğin ikinci senesinde, uluslararası jüri üyeleri arasında Avrupa Film Akademisi Başkanı, Cannes Cinefondation Genel Müdürü, Doha Film Enstitüsü Üst Yöneticisi (CEO), Films Boutique Direktörü ve Saraybosna Film Festivali Endüstri Başkanı yer almıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını koşullarına rağmen yine uluslararası marka isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen 2020 yılındaki etkinliğe, 600'e yakın uzun ve kısa metrajlı film projesiyle başvurular yapılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe galibiyet serisini sürdürdü

2021-01-11 21:59 - Gündem

Beşiktaş deplasmanda berabere kaldı

2021-01-11 00:16 - Spor

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın golcüsü Ekuban

2021-01-05 14:42 - Spor

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-09 00:49 - Sağlık

Bakan Koca: Cumhurbaşkanımıza 'sözde cumhurbaşkanı' demek, millet iradesini yok saymaktır

2021-01-11 03:06 - Siyaset

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 87 milyonu geçti

2021-01-06 22:56 - Dünya

Şanlıurfa'da lojistik deposunda yangın

2021-01-10 19:36 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

2021-01-11 19:21 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine hakarettir

2021-01-11 18:01 - Siyaset

Borsa güne rekorla başladı

2021-01-07 13:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

TRT'nin tüm kanallarında 15 Temmuz özel yayınları gerçekleştirilecek

15:07 - Medya

DMM'den Galata Kulesi'nde çekilen yanıltıcı nitelikteki videoya ilişkin açıklama

22:46 - Medya

NYT'den, siyasi çıkarları için Gazze'ye saldırıları sürdürmekle eleştirdiği Netanyahu'ya cevap

14:27 - Medya

Sosyal medyada kullanıcılarını takibe alan bot hesaplar kişisel verileri depoluyor

11:17 - Medya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu

00:13 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1. eleme turu rövanş maçları başlayacak

00:07 - Spor

Bakan Işıkhan: Demokrasimize kast eden tüm terör örgütleriyle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz

23:42 - Siyaset

Bakan Uraloğlu'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

23:37 - Siyaset

İtalya'nın Sardinya Adası'nda 20 farklı noktada orman yangını çıktı

23:28 - Dünya