?>

10 yaşındaki Yasin iyileşip JÖH olmak istiyor

İki aylıkken karaciğer ve böbrek hastası olan ve acilen karaciğer nakli olması gereken 10 yaşındaki Yasin Sırkıntı, "İyileşip Jandarma Özel Harekat olmak istiyorum" dedi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

İki aylıkken karaciğer ve böbrek hastası olan ve acilen karaciğer nakli olması gereken 10 yaşındaki Yasin Sırkıntı, "İyileşip Jandarma Özel Harekat olmak istiyorum" dedi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Aydın ve 45 yaşındaki Aysel Sırkıntı’nın 10 yaşındaki oğlu Yasin iki aylıkken karaciğer ve böbrek hastası oldu. Diyaliz makinesiyle iki aylıkken tanışan küçük Yasın 10 yıldır diyalize giriyor.

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen ve evde daha çok bilgisayar başında vakit geçiren Yasin, şunları söyledi:

"Gözlerim çok az görüyor. Büyük yazıları görebiliyorum, küçük yazıları göremiyorum. Bir an önce karaciğer nakli olmak istiyorum. Kanım 0 RH pozitif. Arkadaşlarımla okula gitmek, onlarla koşup oynamak istiyorum" dedi.

Büyüyünce Jandarma Özel Harekat olmak istediğini söyleyen Yasin, "Jandarma Özel Harekat’ın görevi vatanı korumak. Vatanımı çok seviyorum, onun insanlarını korumaya söz veriyorum."

"KARACİĞER NAKLİ OLMASI LAZIM ACİL BİR ŞEKİLDE"

Yasin’in iki aylıkken diyalize girmeye başladığını anlatan anne Aysel Sırkıntı, "10 yıldır diyalize giriyor. Mama yapıyorum, sütlaç yiyor, perhizleri çok. Diyaliz için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gidiyoruz. Oğlumda karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği var. Karaciğer nakli olması lazım acil bir şekilde. Nakil olmayı da 10 yıldır bekliyoruz" dedi.

Baba Aydın Sırkıntı ise Yasin’e acil karaciğer nakli yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Oğlum daha önce bir fıtık ameliyatı oldu. Başka bir ameliyat geçirmedi. Şu anda nakile uygun ve nakil bekliyoruz. 10 yıldan beri karaciğer ve böbrek hastası benim oğlum. Acilen karaciğer nakline ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ersun Yanal Şükrü Saraçoğlu’nda

2018-12-14 18:13 - Spor

'Sepetçi Ömer dede'yi öğrencilerle buluşturan proje

2018-12-11 14:32 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Aytmatov anılıyor

2018-12-11 18:32 - Kültür Sanat

Spartan'da tekerlekli sandalyesiyle yarıştı

2018-12-09 16:32 - Çevre-Hayat

Erdoğan ve Bahçeli arasında 'Kritik görüşme' yarın

2018-12-11 23:14 - Siyaset

Rize’de puanlar paylaşıldı

2018-12-15 18:55 - Spor

Kanseri erken teşhis eden cihaz geliştirildi

2018-12-10 15:02 - Teknoloji

Ukraynalı aktivistler Kızılordu Korosu konserini bastı

2018-12-09 14:35 - Dünya

'ABD'li senatörün Suudi Arabistan açıklamasından utanç duydum'

2018-12-14 20:37 - Dünya

Kanada ile Çin arasındaki kriz derinleşiyor

2018-12-15 12:12 - Dünya

İlgili Haberler

Trabzonlu taş ustası Türkiye'de "yılın ahisi" seçildi

17:13 - Çevre-Hayat

Atatürk Baraj Göleti'ne 1 milyon 75 bin balık yavrusu bırakıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Gaziantep'in tescilli üzümleri kurutularak kışa hazırlanıyor

15:48 - Çevre-Hayat

Restoranda çalışan down sendromlu genç, Adana'nın tescilli lezzetlerini servis ediyor

13:38 - Çevre-Hayat

Kocaçay Deltası’nda iki pelikan türü aynı anda görüntülendi

13:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kuraklıkla mücadele eden İran'da 8 baraj kuruma tehlikesiyle karşı karşıya

17:32 - Dünya

Brüksel'de sanatçılar, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocukların isimlerini okudu

17:28 - Gündem

Şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarının açılmasına devam ediliyor

17:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti'li kadın belediye başkanlarını kabul

17:17 - Gündem

THY'nin Misrata seferleri 10 yıl sonra yeniden başlatıldı

17:12 - Ekonomi