?>

1. Lig'in en golcü takımı Ankara Keçiörengücü

1. Lig'in ilk devresinde Ankara Keçiörengücü, 29 golle en skorer takım olurken, gol krallığı yarışında Altay'dan Marco Paixao ve Sakaryaspor'dan Kabongo Kasongo 11'er golle ilk sıralarda yer aldı.

Spor - 3 yıl önce

İzmir

Ligin ilk yarısında iki tarafın da 3-0 hükmen mağlup ilan edildiği Göztepe-Altay maçı dahil 171 müsabakada 433 gol (6'sı hükmen) atılırken, maç başına gol ortalaması 2,53, hafta başına düşen gol sayısı da 22,8 olarak gerçekleşti.

Ankara Keçiörengücü, attığı 29 golle en skorer takım unvanını aldı. Bu ekibi 28 golle Bodrumspor, Sakaryaspor, Yılport Samsunspor, Bursaspor ve 27'şer golle de Adanaspor ile Beyçimento Bandırmaspor izledi. Altınordu ise 15 golle en az skor üreten ekip olarak dikkat çekti.

İlk yarıda en fazla gol yiyen ekip, rakiplerinin 38 kez skor üretmesini engelleyemeyen Gençlerbirliği oldu. Bu ekibi 34 golle Altaş Denizlispor, 31 golle de Altınordu izledi.

Lider Eyüpspor 11 gol yiyerek en iyi savunma performansına imza attı.

Gol krallığı yarışında zirve iki futbolculunun

Altay'dan Marco Paixao ile Sakaryaspor'dan Kabongo Kasongo 11 golle krallık yarışında ilk sırayı aldı.

Bu isimleri 9'ar golle Altınordu'dan Ahmet İlhan Özek ile Yılport Samsunspor'dan Gaetan Laura ve 8 golle Beyçimento Bandırmaspor'dan Kerim Avcı takip etti.

Sakaryasporlu Hurşit Taşcı, Beyçimento Bandırmaspor müsabakasında, Yılport Samsunsporlu Douglas Tanque da Sakaryaspor maçında üç gol kaydetti.

Gollerin dağılımı

Ligde tatil edilen Göztepe-Altay maçı dışındaki 427 golün 235'ini ev sahibi ekipler, 192'sini deplasman takımları attı.

Gollerin 297'si ayakla, 69'u kafayla, 50'si penaltıdan atılırken, futbolcular 11 kez topu kendi ağlarına gönderdi. Müsabakaların ilk 45 dakikalık bölümünde 203, ikinci yarılarda ise 224 gol kaydedildi.

Toplam 68 penaltı kararının verildiği ligde, bunların 50'si gole çevrildi. Dyorex Boluspor ile Yılport Samsunspor üçer, Altınordu, Beyçimento Bandırmaspor, Eyüpspor ve Yeni Malatyaspor ikişer, Adanaspor, Gençlerbirliği, Pendikspor ve Sakaryaspor birer penaltı atışından faydalanamadı.

Lehine en fazla penaltı kararı verilen Altınordu, 7 penaltıdan 5'ini gole çevirdi. Yılport Samsunspor ligin ilk devresinde penaltıdan gol bulamadı. Altay aleyhine ise hiç penaltı verilmedi.

Kaleyi şaşıranlar

Ligde 9 takımdan 11 oyuncu, kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

Adanaspor'dan Emre Kaplan, Ankara Keçiörengücü'nden Erkam Reşmen ile Muharrem Cinan, Bodrumspor'dan Cenk Şen, Erzurumspor FK'den Samuel Olanare, Gençlerbirliği'nden Metehan Mert, Manisa FK'den Muhammet Taha Şahin, Yeni Malatyaspor'dan Barış Başdaş ile Taha Gür, Yılport Samsunspor'dan Alim Öztürk, Çaykur Rizespor'dan Kerem Kalafat topu kendi ağlarına gönderdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı 8 Ocak'ta başlıyor

2022-12-24 11:03 - Spor

TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski ile görüştü

2022-12-20 22:58 - Siyaset

Finansal piyasalarda 2022 böyle geçti

2022-12-23 13:29 - Ekonomi

Bakanlar Çavuşoğlu ile Kirişci, Antalya'da sel bölgesindeki çalışmaları inceledi

2022-12-23 19:15 - Gündem

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten ordu ve polise 'hazır ol' emri

2022-12-27 01:58 - Dünya

Peru hükümeti, Meksika Büyükelçisi'ni ülkede "istenmeyen kişi" ilan etti

2022-12-21 04:09 - Dünya

SPK'dan "usulsüz para toplama çalışmalarına ilişkin" uyarı

2022-12-23 17:23 - Ekonomi

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Nizip'te hasat sürüyor

2022-12-26 10:22 - Ekonomi

Palandöken ve Konaklı'da kayak sezonu "Sezona Merhaba" etkinliğiyle başladı

2022-12-20 22:23 - Magazin

ABD; Almanya, Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasındaki görüşmeyi memnuniyetle karşıladı

2022-12-20 23:32 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş'ta yeni divan kurulu başkanı Ahmet Ürkmezgil oldu

20:58 - Spor

Gaziantep FK, sahasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup etti

19:43 - Spor

Alanyaspor, Göztepe karşısında tek golle kazandı

19:27 - Spor

Basketbol Süper Ligi'nde derbinin galibi Fenerbahçe Beko

19:18 - Spor

Samsunspor, Süper Lig’de Kayserispor’u 3-1 mağlup etti

16:52 - Spor

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Her zaman KKTC'nin ve Kıbrıs Türk davasının yanında olacağız

20:57 - Siyaset

İsrail ordusunun Gazze'de ateşkese rağmen düzenlediği saldırılarda 16 Filistinli yaşamını yitir

20:53 - Dünya

Cenevre'de binlerce kişi, Gazze'deki soykırımın son bulması için yürüdü

20:43 - Dünya

"Uluslararası Sıfır Atık Forumu" sona erdi

20:37 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin açıklama

20:33 - Siyaset